70 millió hektárral rekordszintet ért el 2017-ben a világ ökológiai művelésű területeinek nagysága, ami 20%-kal több, mint az előző évben – írja a „The organic world: Farming” statisztikai évkönyv.

A Ökológiai Mezőgazdasági Mozgalmak Nemzetközi Szövetsége (Ifoam) és az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet (FiBL) által készített jelentést a németországi Nürnbergben tartott Biofach bioélelmiszer-vásár keretében mutatták be.

A 2017 második félévére vonatkozó adatok alapján kijelenthető, hogy a bio termékek világpiaci értéke elérte a 90 milliárd eurót. Az Egyesült Államok tölti be a vezető szerepet 40 milliárd euró értékkel, őt követi Németország (10 milliárd euró), Franciaország (7,9 milliárd euró) és Kína (7,6 milliárd euró). Az egy főre jutó kiadások tekinte­té­ben Svájcnak jutott az első hely, személyenkénti 288 euróval.

A bio termékek legnagyobb piaci részesedésével Dánia rendelkezik (az összes termék 13,3%-a), míg Indiában van a legtöbb termelő (az ország 835 200 fővel járul hozzá a 2,9 milliós teljes létszámhoz a 2017-es adatok szerint).  A termőterületet illetően Ausztrália vezeti a sort 35,6 millió hektárral, utána következik Argentína 3,4 millió hektár­ral és Kína 3 millió hektárral.