Március 29-én rendezik meg a hatodik Berekfürdői Tavaszi Édes Fesztivál, amely a Tisza-tavi régió egyik legkedveltebb gasztronómiai eseménye. A festői Berek tér ad otthont ennek a különleges programnak, közvetlenül a híres gyógyfürdő előtt.

A látogatók nemcsak a különféle édes finomságokat kóstolhatják meg, de meg is vásárolhatják azokat. A rendezvény különlegessége a község specialitása, a Ferdinánd tekercs, amelynek kóstolása szinte kötelező program minden vendég számára.

A Magyar Édességgyártók Szövetsége szakmai partnerként működik közre a fesztiválon, segítve a zsűrizést és az oklevél átadásokat, valamint várják az édességgyártásban érintett helyi vállalkozásokat tagjaik közé.

Berekfürdő termálfürdője 1928 óta fogadja a látogatókat, és mára egy 8 hektáros zöldövezetben terül el tizenkét medencével. A környék szállásai és kiváló éttermei is színvonalas élményeket kínálnak, így a látogatók a kóstolások után kellemesen lazíthatnak.

Berekfürdő polgármestere, Hosszu András, örömmel várja a közelről és távolról érkező látogatókat. A rendezvény több, mint egy egyszerű fesztivál: egy meghívás Berekfürdő hangulatának megtapasztalására, ahol a természet, a wellness és a gasztronómia találkozik. Legyen szó visszatérő vendégekről vagy első alkalommal idelátogatókról, felejthetetlen élményt ígérnek ízekkel, kikapcsolódással és közösségi élményekkel.

Az 1992-ben alapított Magyar Édességgyártók Szövetsége (MÉSZ) a minőségi édességek termelőinek nagykövete. Célja, hogy támogató, versenyképességet segítő környezetet teremtsen a magyar édesipar számára. A szövetség párbeszédet folytat a közvéleménnyel és döntéshozókkal, képviselve az ágazat érdekeit Magyarországon és az Unióban.