A Tetra Pak, a világ vezető élelmiszerfeldolgozással és csomagolással foglalkozó vállalata nemrégiben Guillaume Latourrette-t nevezte ki az új Tetra Pak Kelet-Európa piac ügyvezető igazgatójává.

Az új piac Kelet-Európa szélesebb régióját fedi le és a volt délkelet-európai*, valamint a közép-európai piac** országainak összeolvadásával jön létre, azzal a céllal, hogy a vállalati erőforrások és képességek összekapcsolásával növelje a termelékenységet. Kinga Sieradzon, a Közép-Európa piac korábbi ügyvezető igazgatója a Tetra Pak műszaki szervíz tevékenységeinek alelnökeként globális vezetői pozíciót tölt majd be és Svédországba költözik.
Guillaume több mint 18 év értékesítési, termék- és marketingmenedzsment tapasztalat birtokában lép új szerepkörébe, korábban több európai és globális vezetői pozíciót töltött be a csomagolóiparban. Legutóbbi feladata során a Tetra Pak Délkelet-Európa ügyvezető igazgatójaként az elmúlt két évben tizennégy piacon irányította a vállalat tevékenységeit. Ezt megelőzően Latourrette Európában és Közép-Ázsiában volt a Tetra Pak regionális marketing igazgatója különös tekintettel a digitalizációra és a marketingszolgáltatásokra. 2017-ben a Tetra Pak Global Leadership Awardot is megnyerte.
„Nagy megtiszteltetés számomra, hogy betölthetem ezt az új pozíciót és a Tetra Pak tevékenységeit irányíthatom a Kelet-Európa régióban, amely most már egy nagyobb piac szoros kereskedelmi kapcsolatokkal és fokozott hatékonysággal. Szeretném még egyszer megerősíteni, hogy az ügyfelek kiszolgálásának minősége változatlan marad. Az ügyfeleink hosszútávon csak pozitív hatásokra számíthatnak az új egységgel kapcsolatban. Meggyőződésem, hogy az új felépítés lehetővé teszi számunkra, hogy még jobb támogatást nyújtsunk a régióban működő ügyfeleinknek”- mondta Latourrette.
Új pozíciójában Guillaume Latourrette székhelye Varsóban, Lengyelországban lesz, és 15 országban irányítja a vállalat működését a Kelet-Európa piacon, ideértve Albániát, Bosznia-Hercegovinát, Bulgáriát, Horvátországot, Csehországot, Magyarországot, Koszovót, Moldovát, Montenegrót, Észak-Macedóniát, Romániát, Szerbiát, Szlovákiát, Szlovéniát és Lengyelországot.