A koronavírus-járvány, a fenntarthatósági és a fogyasztói igények, valamint a gazdasági változások együttes hatásai hozzájárultak a háztartási papíráru kategóriájának növekedéséhez. A folyamatosan termékfejlesztésekkel előálló piac továbbra is emelkedő tendenciát mutat.
Bővebben: Háztartási papíráru: Már nem csak egy dologra használjuk
A világ majd minden részén fogyasztanak tésztát, azonban mindenhol megvan a saját receptje. Van, ahol szimplán csak tojás nélkül, búzalisztből és vízből készítik, míg az ázsiai régióban rizs-, hajdina- vagy mungóbabliszt a tészta alapja. A magyar ételek sokak szerint a 4 vagy 8 tojásos magyar tésztával az igaziak: a húsleves cérnametélttel, a mákos tészta boglyas metélttel. De vajon a kozmopolitizmus és a trendek mennyire vannak hatással a tésztafogyasztási szokásainkra? Még mindig a hazai tészta számunkra az igazi?
A tudatos, helyes táplálkozás jelenti az egészséges életmód egyik legfontosabb alappillérét. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy zöldséget zöldséggel kellene ennünk, sokkal inkább a változatos étrendet, melyben a zöldségen és gyümölcsön kívül a hús és a gabona is a táplálékforrás alapja. Az emberi szervezet egy ideig tud gond nélkül működni, ám ha nem vigyázunk rá és túlzásba visszük a cukor-, só- és zsíros ételek fogyasztását, könnyen legyengülhet és egészségügyi problémák léphetnek fel. Éppen ezért törekedni kell a só és a cukor visszaszorítására például egy só-csökkentett leveskocka használatával, de a tökmagolaj számos jótékony hatásával is az egészségünket szolgálja.
Bővebben: A természet ajándékai az egészségünk szolgálatában