Finnországban a kiskereskedelmi ágazatban a részmunkaidős dolgozók aránya 60% körül alakul, ami az élelmiszer-kereskedelemben a 80%-ot is eléri.

A Finn Szakszervezetek Szövetsége közölte, hogy a Lidl a kiskereskedelmi ágazat közös projektjét, vagyis a rugalmas, de teljes munkaidős munkavégzést teszteli Finnországban – írja az ESM.

Finnországban a kiskereskedelmi ágazatban a részmunkaidős dolgozók aránya 60% körül alakul, ami az élelmiszer-kereskedelemben a 80%-ot is eléri. A rugalmas, teljes munkaidő a kiskereskedelmi ágazat kollektív szerződésében elfogadott modell, amely azt jelenti, hogy a 37,5 óránál kevesebbet dolgozó munkavállaló a teljes hónapra járó bért kapja. Cserébe a munkavállaló a műszakok mellett úgynevezett „rugalmas órákat" is vállal, hogy az összes munkaórája meglegyen. Emellett a diszkontlánc is teszteli a regionális eladói modellt.

Satu Ihalainen, a finn Lidl HR menedzsere elmondta, hogy azért mentek bele ezekbe, mert olyan lehetőségeket szeretnének kínálni a dolgozóiknak, amelyek megfelelnek a különböző élethelyzeteknek. Elmondása szerint pozitív visszajelzéseket kaptak a munkavállalóiktól. A Lidl legalább 24 órával a műszak kezdete előtt közli a dolgozókkal a rugalmas beosztásukat, illetve azt, hogy a munkavállaló hol fog dolgozni. A regionális eladói modellben a Lidl kétféle műszakot kínál. Az egyik modellben az alkalmazottak a szokásos üzlethelyiségükön kívül egy vagy több helyszínen dolgoznak, a műszakot általában megtervezik. A másik modellben pedig a munkavállalókat tájékoztatják a műszak időpontjáról, de az üzlethelyszínt a műszak kezdetéhez közelebb hozzák nyilvánosságra. Ez az áruházlánc szerint a hirtelen jelentkező többletmunkára hozhat megoldást.

A diszkont idén tervezi a modellek szélesebb körű bevezetését. Jelenleg a Lidl 50 alkalmazottja követi a rugalmas teljes munkaidőt, vagy dolgozik regionális értékesítőként Finnországban. A diszkont ezt a számot szeretné 100-ra növelni idén. A beszámoló szerint a munkavállalók jól fogadták a rugalmas teljes munkaidős munkát, akiknek megkönnyebbülést jelent, hogy teljes munkaidőben dolgozhatnak, és nem kell várniuk plusz műszakokra. Ez nemcsak rendszeres fizetést, hanem biztonságot, stabilitást és változatosságot is nyújt.

2021-ben a Lidl alkalmazottainak alig több mint egyharmada volt teljes munkaidős, kétharmada pedig részmunkaidős. A részmunkaidős szerződések 36%-a heti 30 vagy annál több órára szólt.