Az Aldi üzletlánc kedvezményes áron kínálja növény alapú sajtjait az Egyesült Királyságban.

Az Aldi az eddigi legnagyobb vegán sajtkínálatát vezeti be, az Egyesült Királyságban az árak 1,49 fontnál kezdődnek – közölte az aldipresscentre.co.uk.

Az új kínálat a növényi alapú lágysajtoktól a cheddaron át a mozzarelláig és a feta-utánzatig január 2-től érhető el.

Az Aldi új Plant Menu Vegán lágysajtja klasszikus vagy fokhagymás-zöldfűszeres ízben kapható. Tésztaételekhez, szendvicsekhez, vagy hagyományos krémsajt helyett sült ételekhez is felhasználható.

A nagy népszerűségnek köszönhetően újra kapható az Aldi Plant Menu Vegán Cheddar-stílusú sajtja, amely tömb, reszelt vagy szeletelt formában kapható, hogy minél többféle ételhez illeszkedjen.

A vásárlók az Aldi új Plant Menu Vegán kontinentális sajtjait is megvehetik: választhatnak a krémes reszelt mozzarella, a fanyarkás hamis feta vagy a reszelt kemény sajt közül.

Szintén megjelenik a boltokban az Applewood Smoky Vegan Block: ez egy krémes tejtermék-alternatíva, amelyet füstös ízű késztermékkel töltöttek meg. A Plant Based Boursin az ikonikus fokhagymás és zöldfűszeres kenhető keveréket kínálja teljesen vegán alternatívaként.

Az új kínálat bevezetése egybeesik a Veganuár nevű kezdeményezéssel, amelynek célja, hogy januárban minél többen próbálják ki a növényi alapú étrendet.