Két hónapos, egy üzleti negyedben végzett próbaüzem után a belga Colruyt Group önvezető kocsija most először szállított ténylegesen élelmiszert három vásárló otthonába - számolt be róla a retaildetail.eu.

A Collect&Go, a Colruyt Group élelmiszer-kiszállítási szolgáltatása november vége óta tesztel egy önvezető elektromos kézbesítő kocsit közúton: az autonóm jármű a Collect&Go elosztóközpontja és a Brüsszelhez közeli Londerzeel központjában található Colruyt üzlet átvételi pontja között ingázik, és már több mint ezer kilométert tett meg.

A mai napon a tesztprojekt új szakaszba lépett: a Clevon 1 először szállított ténylegesen élelmiszert az emberek otthonába. A Collect&Go feltérképezte harminc vásárló címét a furgon rögzített útvonala mentén, és megkérdezte őket, hogy szeretnék-e, hogy a pilóta nélküli jármű házhoz szállítsa az élelmiszereiket.

Az első három kiszállítás már megtörtént: a vásárlók, mint mindig, most is a Collect&Go weboldalán keresztül adták le rendeléseiket. Ezután felhívták őket egy kóddal, amely lehetővé tette számukra, hogy kivegyék az élelmiszert a kocsiból. Az összecsukható dobozokat és az üres csomagokat is visszatehették a kiszállító kocsiba. A Colruyt a következő hetekben folytatja a teszteket.