A kormány az árstopok kivezetése utáni szabályozásában a kötelező akciózáson túl azt is megszabta, hogy az üzletek a volt hatósági áras termékeket legfeljebb beszerzési áron értékesíthetik.

A hatósági árak kivezetését követően az Auchan korlátozza, hogy mennyit vásárolhatnak a vevők a korábban hatósági áras termékekből. Eszerint kristálycukorból naponta 2 kg, a BL55-ös lisztből naponta 5 kg, a csirkemellből naponta 3 kg vásárolható meg az Auchan-üzletekben – vette észre a hvg.hu.

A kormány az árstopok kivezetése utáni szabályozásában a kötelező akciózáson túl azt is megszabta, hogy az üzletek a volt hatósági áras termékeket legfeljebb beszerzési áron értékesíthetik. Ez azt jelenti, hogy nem teljes mértékben számolták fel az árstop intézményét, mivel a beszerzési ár a viszonyítási pont ezen termékek esetében.

A portál szerint az Auchan a kristálycukor, a liszt és a csirkemell mellett maximálisan vásárolható napi limitet adott meg a házi sertéscomb, csirke far-hát, csirkehát, csirkefar esetében is, ami 5 kg. Csirkeszárnyvégből 12 kg-ot vásárolhatunk, 2,8 százalékos UHT tejből 6 litert, étolajból pedig kiszerelésenként változó, 3x1 vagy 2x2 vagy 1x3 vagy 1x5 litert tehetünk a kasszaszalagra.