Magas kitöltési aránnyal zárult a dm 2022-es Dolgozói Elégedettségi Felmérése, melyet a teljes európai konszernben elvégzett a vállalat. A magyar munkavállalók 80%-a vett részt a felmérésben. Az eredmények azt mutatják, hogy a dm-et megbízható és stabil munkahelynek tartják, ahol szeretnek dolgozni, a jövőben is szívesen dolgoznak a dm-nél, és bíznak a cégvezetés helyes döntéseiben.

A dm drogéria hálózat vállalati kultúráját a mai napig áthatja az alapító Götz W. Werner professzor szellemisége, aki fontosnak tartotta, hogy olyan munkahelyet teremtsen, ahol a munkatársak megvalósíthatják önmagukat és őszintén kinyilváníthatják véleményüket. A dm konszern idén harmadik alkalommal végezte el dolgozói elégedettségi felmérését több mint 60 ezer munkavállaló bevonásával. Az idei felmérés mottója: Együtt jobbak leszünk.

A hazai munkavállalók 80%-a töltötte ki az online kérdőívet, ami nagyon magas részvételi arányt mutat. Az alapító által megálmodott vállalati kultúra sikerességét bizonyítja, hogy a megkérdezettek 86%-a a dm-et jó munkahelynek tartja, megéli, hogy a munkája értelmes és fontos, amivel hozzájárul a vállalat sikeréhez. A kitöltők 84%-a tapasztalja, hogy a mindennapi életben tisztelettel és megbecsüléssel kezelik egymást a kollégák a vállalatnál, és 88%-ban érzik úgy, hogy szükség esetén számíthatnak egymásra. A kitöltők 87%-a szívesen dolgozik a dm-nél és a jövőben is itt szeretne dolgozni, valamint úgy érzi, hogy a közvetlen vezetője támogatja őt személyes fejlődésében.

A felméréssel kapcsolatban Csoknyainé Horváth Gertrud ügyvezető asszony elmondta, hogy teljesen anonim és önkéntes alapon, online formában történt a megkérdezés. „Nagy öröm számunkra, hogy a magyarországi munkavállalók 90%-nyilatkozott úgy a megkérdezés során, hogy bízik abban, hogy a cégvezetés megfelelő döntéseket hoz a dm gazdasági fejlődése és jövője érdekében. A Dolgozói Elégedettségi Felmérésünk eredményei bizonyítják, hogy a dm-nél az “Együtt jobbak leszünk” nem csak egy mottó, hanem vállalatunk egyik mozgatórugója is.”- mondta el az ügyvezető.

A megkérdezés eredményeinek feldolgozása megtörtént, jelenleg pedig a vezetők a közvetlen munkatársaikkal közösen beszélik át, és vonják le a következtetéseket. Ahol szükséges, ott közösen dolgoznak ki javaslatokat a fejlesztésekre.

A dm a bonyolult piaci helyzetre, valamint munkavállalói visszajelzéseire reagálva soron kívül 5%-os évközi alapbéremelést hajtott végre 2022. június 1-től.  Az emelésnek köszönhetően a cafeteria, a műszakpótlékok, és a vasárnapi pótlékok is emelkedni fognak. Ez idén már a második, általános, minden munkavállalót érintő béremelés, hiszen januárban 8 - 30 % nőttek az alapbérek munkakörtől függően a drogériánál.A dm egy megbízható és stabil vállalat, amely a körülöttünk lévő nehézségek ellenére továbbra is kimagaslóan teljesít, vásárlóink 2022-ben is hűségesek hozzánk. Az elmúlt két év több nehézség elé is állította a kereskedelemben dolgozókat. Büszkék vagyunk munkatársainkra az elmúlt években tanúsított példátlan helytállásukért, és hálásak vagyunk nekik lojalitásukért. A cégvezetés ezúton szeretné megköszönni minden Munkatársunknak a kitartó és eredményes munkát.”- tette hozzá az ügyvezető.