Az ALDI Magyarország július 1-jétől csak magyar dinnyét vesz át biatorbágyi raktárában, így napokon belül valamennyi üzletében hazai forrásból érkező görög- és sárgadinnyét kínál vásárlói számára. Az idei évben az ALDI Magyarország exportlehetőséget is biztosít a magyar dinnyetermelőknek: a Hofer szlovéniai hálózatának kínálatába kerülhet be a kiváló minőségű magyar dinnye.

Az ALDI magyarországi piacra lépése óta amikor csak teheti, hazai forrásból szerzi be az üzleteiben kapható élelmiszereket. 2021 őszén hozott döntése értelmében 100%-ban csak magyar frisshúst kínál állandó kínálatában, továbbá 65 alapvető tejtermék is kizárólag hazai feldolgozóüzemekből jut el az ALDI áruházak polcaira. A nyári főszezonban a vállalat zöldség- és gyümölcskínálatának 80%-a magyar forrásból érkezik. A vállalat július 1-jétől kizárólag magyar termelőktől érkező dinnyét vesz át biatorbágyi központi raktárában, és napokon belül csak a kiváló minőségű, hazai forrásból származó dinnyét kínál üzleteiben.

Az áruházlánc kínálatában évek óta kétféle sárga és háromféle görögdinnye kapható. A sárgadinnye kedvelői a klasszikus, narancsszínű hússal rendelkező CANTALOUPE és a köznyelvben cukordinnyeként emlegetett, fehérhúsú GÁLIA közül választhatnak. Görögdinnyéből a klasszikus sötétzöld, a magnélküli és a sárgabélű változat várja majd a vásárlókat. A dinnye 90%-a víz, így egyrészt szomjoltó, hidratáló hatású, másrészt alacsony kalóriatartalmú vitamin- és ásványianyag-forrás.

 

„Az elmúlt években legtöbbször kétszámjegyű mértékben voltunk képesek növelni dinnyeértékesítésünket. Egész éves volumenünk tavaly görögdinnyéből meghaladta a 4000, sárgadinnyéből az 1000 tonnát, amivel a hazai termelőket támogattuk, hiszen a korábbi évekhez hasonlóan biztos belföldi felvevőpiacot nyújtottunk számukra. A most kezdődő dinnyeszezonban vásárlóink garantáltan friss, csak magyar forrásból származó gyümölcshöz jutnak hozzá” – mondta Bernhard Haider, az ALDI Magyarország Élelmiszer Bt. országos ügyvezető igazgatója. „A hazai dinnyetermelők idén a Hofer szlovéniai áruházláncába is szállíthatnak a közismerten kiváló magyar dinnyéből anyavállalatunkon keresztül. A hazai dinnyetermelőket így már nem csupán belföldi, hanem exportlehetőséggel is támogatjuk – ahogy ezt például a hús- és tejipar számára is lehetővé tettük már” – tette hozzá.