Gyönyörű természeti háttér és öko szemlélet?  A dm izgalmas, új helyszínen rendezte meg első futóversenyét, amelyen több mint 1000 versenyző állt rajthoz. Miközben a versenyzők komoly teljesítményt nyújtva rótták a köröket, a családtagok emberléptékű fesztiválhangulatba csöppentek.

A dm számára az egészséges életmód kiemelt terület, s nagy figyelmet fordítanak arra, hogy a vásárlókkal valódi értékteremtő közösséget alkossanak, ezért is támogatja évek óta a drogéria a Maratonman futóeseményeit. Az így megszerzett tapasztalatok alapján úgy döntöttek, hogy közösen egy új futóversenyt indítanak a Balaton egyik legszebb partszakaszán. 

A kora őszbe visszalopakodott még egy kicsit a nyár, s miközben a hangosbemondón a dm Balaton RUN célba érkező futóit köszöntötték, a családtagok derűsen napfürdőztek az azúrosan kék Balaton partján. Szeptember 4-én Zamárdi egy hiánypótló futóverseny helyszínévé vált. Az egészséges életmód jegyében kezdők és újrakezdők, a család apraja-nagyja állhatott rajthoz az első dm Balaton RUN versenyen, ahol a nevezéshez védettségi igazolványra vagy versenyzői engedélyre volt szükség. A futószámok előtt, után és közben igazi dm-es fesztiválhangulat várt mindenkit: izgalmas spinner 360 fokos videó készítésre volt lehetőség, de akár egy vagány Prinker tetoválást is magukra varázsoltathattak a bátrabbak.  A REGIO standjánál a jól megszokott zsiráfos tetkó mellett arcfestés várta a legkisebbeket. A jelenlevők játékos formában ismerkedhettek meg a SUNDANCE termékcsalád tagjaival, és dmBio élelmiszereket is kóstolhattak. Természetesen a szervezők kiemelt figyelmet fordítottak az egészségügyi biztonságra és a higiéniára a rendezvény minden aktivitásán.
A kezdők öt kilométeres távokon indulhattak, a haladóknak tíz kilométeres távval, félmaraton és félmaraton váltószámokkal készültek, továbbá négy REGIO Kölyök Körök gyerekfutamot is rendeztek, hogy senki ne maradjon ki a mozgásból. A dm és a Maratonman számára a fenntarthatóság fontos terület, ezért arra buzdították a nevezőket, hogy gondolkodjanak „zöldben”: kedvezményes árú „ökocsomaggal” is lehetett nevezni, így ha a versenyzők saját poharat és kulacsot vittek magukkal, lemondtak a műanyagról a frissítőponton. A szemléletváltás sikerességét és a versenyzők tudatosságát jelzi, hogy egyetlen eldobható műanyagpohár sem landolt a frissítőpontokon!

A verseny legfiatalabb indulója mindössze 3 éves volt, és a családi futamon egy kilométert futott. A legidősebb induló 80 évesen teljesítette a félmaraton távot. A frissítőpontokon 100 kg banán, 30 kg szőlőcukor, 500 szelet, 80 gallon víz és 20 gallon izotóniás ital várta a versenyzőket.

„Ezen az eseményen nem kellett attól tartani, hogy valaki nem elég profi. A mozgás szeretete köt össze minket és a közösségi élmény egy gyönyörű környezetben. A futóverseny a komoly teljesítmények mellett emberléptékű fesztiválhangulatot teremtett, ahol együtt lehetett az egész család” – emelte ki Kanyó Roland marketing és PR menedzser.

Mindenkit szeretettel vár a Maratonman a versenysorozat következő állomásain szeptember 11-én Kenesén és október 30-án Balatonfüreden!