Újabb ikonikus borversenyen nyert Nagy Aranyérmet Bodor Bence

A Magyarország legjobb vörösbora és legjobb cabernet franc-ja cím elnyerése után most egy ikonikus villányi borverseny Nagy Aranyérmét hozta el a Bodor Bence vezette borászat, méghozzá a 2017-es Kékfrankosával.

Nagy Aranyérmet nyert a villányi borvidék egyik legpatinásabb borversenyén, a siklósi Szent György-napi Borversenyen a Bodor Borászat 2017-es Kékfrankosa. A benevezett 270 tételből mindössze 8 bor kapott 94-nél magasabb pontszámot, köztük a Bodor Kékfrankos 2017.

Ezzel az eredménnyel a Bodor Bence vezette borászat kivételes sorozatot tudhat magáénak, tavaly ugyanis megnyerték a Magyarország legjobb vörösbora díjat a nemzetközi Winelovers Wine Awards-on a 2016-os Bodor Cabernet Sauvignonnal. Ez a bor lett egyben az egyetlen Grand Gold érmet kiérdemlő vörösbor a benevezett több mint 840 tételből, emellett a Legjobb Cabernet Sauvignon, valamint a Legjobb Tanninhangsúlyos vörösbor címet is megkapta.

Nem sokkal később a TOP 100 Magyar Bor versenyen a legjobb cabernet franc-nak választották a Bodor Borászat 2017-es vörösborát.

“Ilyen kaliberű szakmai elismerésekre van szükség ahhoz, hogy képesek legyünk átvészelni az elmúlt 30 év talán legnehezebb időszakát a borpiacon. Hiszek abban, hogy aki ilyenkor sem enged a minőségből, végül megerősödve, visszatérő vásárlók népes táborával kerül majd ki a hullámverésből” - mondta Bodor Bence borász, a Bodor Borászat tulajdonosa.

Nagy Aranyérmet kizárólag a borversenyek legmagasabb pontszámot elérő tételei kapnak. A 100-as pontozási rendszerben 90 pont felett gyakorlatilag biztosra veheti a borvásárló és -fogyasztó, hogy kiváló, komplex, különleges karakterű borral van dolga. Egy 94, 95, 96 vagy ennél is magasabb pontszámú bort pedig egyenesen életre szóló élmény meginni, nem mellesleg jó befektetésnek számít a beszerzése. Bodor Bence 2016-os Cabernet Sauvignon-ja 95 pontot, 2017-es Kékfrankosa 94,4 pontot, Cabernet Franc-ja pedig 91 pontot szerzett.