Jótékonysági összefogásra hívta fogyasztóit a Turbó Diéta, a gyűjtés eredményeként 6 magyar kórháznak jut az étkezéshelyettesítő turmixokból.

A koronavírus járvány rengeteg új, közösségi megoldást hívott életre, amik közül az egyik legátfogóbb kezdeményezés az #etesdadokit felhívás lett, ami könnyen, gyorsan elfogyasztható élelemmel látja el a túlórázó orvosokat, nővéreket. A pékségek, éttermek, pizzériák mellett egy szokatlan támogatója is lett a kezdeményezésnek: az idén 16 éves Turbó Diéta az étkezéshelyettesítő turmixporait ajánlotta fel.

A cég az idei megújulás keretében piacra dobott praktikus, egy adagos kiszerelésű turmixaiból először 400 adagot ajánlott fel a Bethesda Gyermekkórháznak és szintén 400 adagot a Péterfy Sándor utcai kórháznak, majd jótékonysági akció keretében a fogyasztók támogatását kérte. Ennek keretében minden eladott egy darab tasakos kiszerelésű termék után további egy darabot adományoztak az egészségügyi dolgozóknak. A jótékonysági akciónak akkora sikere lett, hogy 4 fővárosi intézménynek, a Honvéd Kórháznak, a Szent István Kórháznak, a Semmelweis Egyetem Aneszteziológiájának és a Péterfy Sándor Utcai Baleseti Központnak is jutott intézményenként 250 adag turmixpor.

A magyar fogyókúrás márka természetesen nem diétáztatni szeretné az orvosokat: a Turbó Diéta turmixok a diétás célú használat mellett étkezéshelyettesítőként tökéletesen kiváltanak egy teljes értékű étkezést. A turmixok ugyanis minden, a szervezet számára alapvető tápanyagot optimális arányban tartalmaznak, így könnyen elkészíthető, egészséges ételt jelentenek az orvosoknak, nővéreknek, szemben például egy gyorsan elfogyasztott szelet csokoládéval.

„A könnyen, gyorsan elkészíthető, félkész ételek jó megoldásnak tűnhetnek, amennyiben a kényelem vagy éppen a szűkös határidő okozta kényszer miatt nem szeretnénk sütni-főzni. Azonban ezek többsége rendkívül egészségtelen, magas só-, cukor- és zsírtartalommal rendelkeznek, vitaminokat, ásványi anyagokat és értékes tápanyagokat nem tartalmaznak.” – magyarázta Handl Tamara, a Turbó Diétaszakmai vezetője. A szakértő szerint ilyenkor jelenthetnek alternatív megoldást az olyan étkezéshelyettesítő turmixok, amelyek 40%-ban fehérjét tartalmaznak, mellette pedig természetes zsírsavakat, rostot, szénhidrátot, vitaminokat, plusz ásványi anyagokat, így teljes értékű táplálékként is megállják a helyüket.