A víz világnapja alkalmából szentkirályi és kékkúti üzemét is megnyitotta a gyermekek előtt a Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft. Magyarország piacvezető ásványvíz palackozó vállalata izgalmas programokkal és üzemlátogatással várta a tanulókat.


Az előző évek hagyományaihoz híven a Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft. idén is a helybéli fiatalok edukációját helyezte előtérbe a víz világnapján, és bemutatta telephelyeinek működését a gyermekeknek. A vállalat szentkirályi és kékkúti üzemeinek dolgozói játékos ismeretterjesztő programokon keresztül hívták fel a diákok figyelmét az egészséges folyadékbevitel és a vízkészletek védelmének fontosságára.
A társaság szentkirályi telephelyén a Szentkirályi Általános Iskola tanulói vettek részt a világnapi rendezvényen, ahol interaktív feladványok megoldásával hasznos információkkal gazdagodhattak az ásványvizekről és az egészséges életmód részeként a megfelelő folyadékbevitelről. A diákok többek között a tavalyi évben átadott új üzemcsarnokot és palackozó gépsort is megnézhették működés közben.
„Magyarország piacvezető ásványvíz palackozó vállalataként mindennapi munkánk szerves része a vízről való felelős gondolkodás. A természeti kincsünket ünneplő világnapon a környék és a víz szeretetén keresztül szeretnénk átadni ezt a fajta szemléletmódot és odafigyelést a fiatalabb generációk számára is, hiszen a vízkészletek megóvása mindannyiunk közös érdeke” - mondta el Balogh Levente, a Szentkirályi–Kékkúti Ásványvíz Kft. elnöke.
A Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft. kékkúti üzemébe a Révfülöpi Általános Iskola és a Csopaki Református Általános Iskola diákjai is meghívást kaptak. Az üzemlátogatás során a gyermekek további érdekességeket tudhattak meg a palackozóüzem működéséről, a termelési folyamtokról, illetve a helyes vízhasználatról. A tanulók az üzemlátogatást követően ellátogattak a falikúthoz is, ahol vízzel kapcsolatos és a jövő nemzedékének szóló üzeneteiket bedobhatták a kihelyezett postaládába.