A CDP globális környezetvédelmi nonprofit szervezet felmérésében mindhárom vizsgált területen, így a klímaváltozás elleni küzdelemben, a vízbiztonság terén és az erdők védelmében is a legkiválóbb, „A” minősítést kapta a L’Oréal Csoport immáron a 6. alkalommal.

Ezzel a kozmetikai cég az egyetlen olyan vállalat, amely ebben az időszakban minden alkalommal tripla „A” minősítést kapott. A 2021-es felmérés rangját is jelzi, hogy évről-évre egyre többen vesznek részt benne, idén több mint 12 000 vállalat osztotta meg környezeti adatait.

Az éghajlatváltozás, a vízbiztonsági kockázatok és az erdőirtás elleni küzdelem területén végzett kiemelt jelentőségű munkájának köszönhetően a L'Oréal világszerte élen jár a környezetvédelmi vállalások, intézkedések és átláthatóság területén. A fenntarthatóság melletti hosszú távú elkötelezettségére építve a Csoport „L'Oréal a jövőért” programja részeként ambiciózus célokat tűzött ki 2030-ig, hogy tevékenységei összhangban legyenek a bolygó határaival, amely a bolygó környezettudomány által meghatározott tűrőképességét jelenti.

A CDP éves adatszolgáltatási és értékelési eljárása a vállalati környezeti átláthatóság alapvető referenciájaként szolgál világszerte. 2021-ben több mint 110 billió dollár vagyonnal rendelkező 590 befektető és 5,5 billió dollár értékű beszerzést kezelő 200 beszerző közreműködésével kérték fel a vállalatokat, hogy tegyék közzé a környezetre gyakorolt hatásukról saját adataikat és kockázatelemzésüket a CDP platformján keresztül. Ebben az évben rekordszámú, több mint 13 000 vállalat osztotta meg beszámolóit.

A CDP részletes és független módszertan alapján egy A-tól D-ig terjedő skálán értékel. Figyelembe vesz olyan szempontokat is, hogy az adott vállalat mennyire tudatos a környezeti kockázatok kezelésének területén, hogyan osztja meg környezetvédelmi vezetésével kapcsolatos legjobb gyakorlatait, vagy milyen ambiciózus és jelentőségteljes célokat tűz ki maga elé.

„A L'Oréalnál az a célunk, hogy megalkossuk a szépséget, amely előremozdítja a világot. Ez azt jelenti, hogy környezetvédelmi vállalásaink teljesítése a siker egyik kritikus mércéje számunkra. A világon egyedülállóan hat egymást követő évben is tripla ’A’ minősítéssel ismerte el munkánkat a CDP. Ez hatalmas megtiszteltetés és egyben egy megerősítés is, hogy folytassuk a globális felmelegedés elleni küzdelmünket. Idén 14 vállalat ért el tripla ’A’ minősítést, ami kiválóan bizonyítja, hogy összefogva, együtt az átalakulás motorját képezhetjük. Együtt, még gyorsabban és messzebb kell jutnunk, hogy szembenézzünk a világ legégetőbb környezeti kihívásaival. Végezetül, szeretnék elismeréssel adózni a Csoport CSR-csapatainak és vezetőjüknek Alexandra Paltnak, aki a L'Oréal vállalati felelősségvállalás vezetője, a L'Oréal Alapítvány alelnöke és a Csoport végrehajtó bizottságának tagja” – köszönte meg az elismerést Nicolas Hieronimus, a L’Oréal vezérigazgatója.

„Gratulálok az idei ’A’ listán szereplő valamennyi vállalatnak. Az egyik legfontosabb lépés, amelyet egy vállalat megtehet, hogy vezető szerepet tölt be a környezetvédelmi vállalások és az átláthatóság terén, főként idén, a COP26 konferencia és az IPCC hatodik értékelő jelentésének évében. Nem hagyhatjuk többé figyelmen kívül az éghajlatváltozás, a vízellátás bizonytalansága és az erdőirtás vállalatokat fenyegető kockázatait. Immáron tisztában vagyunk vele, hogy a cselekvés lehetőségei messze meghaladják a tétlenség kockázatát. A magánszektor vezető szerepe elengedhetetlen a nettó nulla kibocsátású, természetbarát és méltányos világ megvalósításában. ’A minősítésű listánk’ azokat a vállalatokat méltatja, amelyek jelenlegi tevékenységükkel már a jövő gazdasági követelményeinek teljesítésére készülnek fel” – mondta Paul Simpson, a CDP vezérigazgatója.