A sikeres innovációk folyamatosságának igénye nemcsak a gyártók részéről merül fel, hanem a fogyasztók mindennapos életvitele is erre irányít. A non food termékeken belül nagyobb növekedést általában azokban a kategóriákban érik el a gyártók, ahol lehet újítani. 

A fogyasztói igények éppen olyan nagy hatással vannak a gyártói fejlesztésekre, mint fordítva. Néhány sikeres innováció jóval erősebb hatással bír a fogyasztók mindennapjaira, mintsem azt gondolnánk.

Mi nevezhető sikeres, jó innovációnak? Mi befolyásolja a termékfejlesztéseket? Hogyan lehet bővíteni egy-egy termékcsalád fogyasztói körét? A versenyképesség egyik legfontosabb eleme az innováció, amelyre a megkérdezett gyártók nagy hangsúlyt fektetnek. A gyártók nem csak követik a trendeket, de eléjük is mennek.

Milyen kávéfogyasztók a magyarok? Milyen innovációk jellemzők a kávégyártásra? Milyen fejlesztéseken megy át egy új kávétermék a végső íz eléréséhez? A legújabb innovációkról kérdeztük Papi Orsolyát, a Jacobs Douwe Egberts marketing munkatársát.

Magyarországon a kávéfogyasztás nagy népszerűségnek örvend. Nem csoda, hogy a trendekkel és a fogyasztói igényekkel együtt a kávékínálat is változik és folyamatosan innovációkkal lépnek elő a forgalmazók.

Kutatások is bizonyítják, nem csupán gyakorlati tapasztalat az, hogy általában a nők a fogyasztás motorjai egy családban, a nőknek pozitívabb a viszonyuk a vásárláshoz, mint a férfiaknak, ­hamarabb felfigyelnek az újdonságokra, a termékfejlesztésekre.

A Veresi paradicsom olyan új termékkel rukkolt elő, amely elmondásuk szerint a hagyományos rágcsálnivalókkal fog versenyezni. A cég csúcsterméke a Cukorfalat, ez a rendkívül édes snack-paradicsom. Tavaly beválasztották őket a világ 100 legjobb kertészete közé. Márkus Zsolt ügyvezetővel beszélgettünk a paradicsompiac trendjeiről, a zöldség-márkaépítés nehézségeiről és a régi berögződésekkel való harcról.

További cikkeink...

hírlevél feliratkozás

newsletter

Hipermarketek