Az idei év egyik legnagyobb, kiemelkedő összértékű jótékony felajánlása révén a hazai szociális gyermekotthonokban élő összes gyermek értékes és hasznos ajándékot kap a XIXO-tól. A karácsonyt megelőző héten az 8 és 18 év közötti gyermekeknek ruhára, cipőre beváltható, fejenként 15.000 Ft értékű vásárlási utalványt, védőmaszkot és frissítő italokat ajándékozott a hazai és nemzetközi piacon is jól ismert hazai üdítő- és jegestea márka.

Bár azt gondoljuk, hogy a koronavírusvírus helyzet miatt mindennapjaink sokkal nehezebbek, nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy vannak olyanok, akik számára nem csak 2020, hanem az ezt megelőző évek is komoly erőpróbát jelentettek. A hazai jegestea- és üdítő márka, a XIXO éppen ezért döntött úgy, hogy azoknak a gyerekeknek teszi szebbé a karácsonyát, akik nélkülözik a támogató családi környezetet, a szülői vagy nevelőszülői gondoskodást.

Jelenleg több mint ötezer, 8 és 18 év közötti gyermek él államilag működtetett nevelőotthonban. Valamennyien részesülnek abban az egyenként körülbelül 18.000 Ft értékű ajándékból, melynek része az értékes vásárlási utalvány, egy mosható textil arcmaszk és egy jegesteákból és üdítőkből álló italcsomag. Az utalványt a gyerekek jó minőségű, márkás ruhára vagy cipőre válthatják be a következő hónapokban – természetesen nevelőik segítségével.

A XIXO ajándékcsomagjai december 14-18. között jutnak el a gyermekotthonok lakóihoz, 20 megyei központon keresztül, így az összes gyerek még karácsony előtt részesülhet az izgatott csomagbontogatás élményében.  

 „A magyar gazdasági színtér meghatározó szereplőjeként szeretnék felhívni a többi vállalat figyelmét is arra, hogy bár 2020 nem a kiszámíthatóságról szólt, vannak olyan ügyek, amelyekre ilyenkor hatványozottabban figyelmet kell fordítani, és a gazdasági érdekek vagy esetleges nehézségek nem szabad, hogy háttérbe szorítsák a szociálisan fontos ügyeket. Cégünk nemcsak egy aludobozos italokat termelő vállalat, hanem egy értékközösség is. Felelősek vagyunk saját munkatársainkon kívül a szűkebb és tágabb környezetünkben élőkért, főként a jelenlegi helyzetben. Úgy éreztük, a gyerekeknek is meg kell mutatnunk az összefogás erejét, amely abban rejlik, hogy a legnehezebb pillanatokban is támogatjuk egymást. Bízunk benne, hogy az ajándék megerősíti a hitüket abban, hogy megéri kitartóan küzdeni álmaikért!” – mondta el ma a Kossuth Lajos Gyermekotthoni Központban szervezett átadáson Vecsei Márton, a XIXO márka vezetője.

A XIXO nem először tesz jótékony felajánlást, több ízben megmutatta már tettrekészségét a társadalmi felelősségvállalás terén.

A budapesti átadón részt vett Lékai-Kiss Ramóna, Dobó Ági és Kucsera Gábor is.