Új nyári kollekcióval jelentkezett a Praktiker, amely a tengerek hangulatát és az idilli nyaralások végtelen nyugalmát hozza el az otthonokba. Az új lakberendezési kiegészítők megteremtik a „víztiszta” harmóniát – kül- és beltéren egyaránt.

A Praktiker új koncepcióval jelentkezett Irány a tenger! címmel, hogy minél többen lovagoljuk meg képzeletünk hullámait, a nyári idillt otthonunkba költöztető kiegészítők segítségével. Az új kollekció „dekorációk”, „textilek és szőnyegek”, valamint „konyha és tálalás” tematikában kínálja a tengerparti világot otthonokba repítő kiegészítők színes palettáját.

A kollekció számos, a különböző személyiségekhez illő dekortárgyat tartalmaz: üvegbe zárt kagylókat, köteles LED-es füzéreket, vászonképeket, díszfeliratokat, csikóhalat, halat, bálnát, polipot vagy épp vitorláshajót megformázó fa és kerámia dekortárgyakat, faliórát, képkeretet, vázát vagy mécsestartót. A kertbe és teraszra számos napágy, függőágy, függőszék és függőfotel, valamint kültéri szőnyeg, asztalterítő, matrózmintás és halacskás díszpárna közül válogathatsz.

És itt még nincs vége a sornak! A Praktiker által kínált kiegészítők a grillpartik során is a segítségünkre lehetnek: a fenntarthatóság jegyében bambusz tányéralátétek, papírpoharak és szívószálak, lebomló cukornádtányérok, nyírfa evőeszközök és fa vágódeszkák várnak ránk, de egy limonádékészítő-szett, néhány szívószálas színes üvegpohár, vasmacska- és hajókormánymintás tányér, vagy épp egy jégkockakészítő is jól jöhet, ha stílusosan szeretné valaki a vendégeket fogadni.

Boncz Péter, a Praktiker enteriőr-stylistja elmondta, hogy az új kollekció a naturális anyagokat – rattan, bambusz, lenvászon, kerámia, fa – helyezi előtérbe. A tengeri hangulat fokozása érdekében érdemes néhány jó tanácsot megfogadni:

  1. Gondoskodj a megfelelő árnyékolásról!

A napsugarak elleni védelemben beltéren elsőként a bambuszrolók segíthetnek, míg kültérre az árnyékos pihenőszigetek megteremtéséhez válasszunk az egyéni ízlésünknek megfelelő napernyők, napellenzők, napvitorlák, napárnyékolók, pavilonok és pergolák közül.

  1. Fokozd a meghitt hangulatot bel- és kültéri világítással!

A naplemente után se feledkezzünk meg a hangulatvilágításról. A lakásban direkt fények helyett használjunk tompított fényeket, az erkélyeken, teraszokon és kertekben pedig szolárlámpákat!

  1. Légy kreatív és játékos a falfestés során!

A falszínek befolyásolják a hangulatunkat: az otthonod nagyobb falfelületeire válassz fehéret, pasztellszíneket vagy bézseket, és dobd fel őket egy-egy erőteljesebb tónussal – például kobaltkékkel, pipacspirossal. Sablonok segítségével akár matrózmintákkal is díszítheted a falakat.

  1. Hűsölj a saját medencédben!

Ha a kerted mérete engedi, hozd létre a „saját tengered”! Számos kerti medence áll rendelkezésre – legyen az cső- vagy fémvázas, merev- vagy puhafalú medence, a fürdőzés mindegyikben jól esik majd a kánikulában!

  1. Kapcsolj relax üzemmódba: felejtsd el a világ zaját, fókuszálj kizárólag a pihenésre!