A szabadtéri sütés kultúrája egyre elterjedtebb hazánkban is. Az elsősorban a grill­kolbászokat kedvelő magyar fogyasztókat széles termékkínálattal csábítják a grillezésre a gyártók.

Ha jó idő, akkor grillezés: ha tehetik, a magyarok hetente legalább egyszer ­sütögetnek a szabadban. A „kerti­partikra”pedig alaposan felkészülnek és bevásárolnak.

Végre itt az év legfrissebb évszaka a tavasz és vele a hívatlan vendégsereg: szúnyogok, legyek, kullancsok és molylepkék nem túl kedves társasága.

Elmúltak azok az idők, amikor különféle praktikákat kellett alkalmaznia egy háziasszonynak ahhoz, hogy patyolattisztává varázsolja lakását a tavaszi nagytakarítás idején.

Nincsen húsvét sütemény nélkül. A szépen megterített asztalon a szokásos húsvéti ételek mellett igen fontos szerepe van a húsvéti süteményeknek, édességeknek is.

Kiszerelésben, színben, formában, árban nagy a választék, sokféle típus és márka ­kínálja magát. A fogyasztók igényüktől és pénztárcájuktól függően dönthetnek, melyik szalvétát részesítik előnyben.

Húsvétkor több mint ­harmincezer tonna sonka kerül a hazai asztalokra. A gyártói márkák pozíciója erősödött a sonkánál, ­különösen az ünnepi ­periódusban.

További cikkeink...

hírlevél feliratkozás

newsletter

Hipermarketek