A tavaszi-nyári hónapokban akár otthon, akár nyaralás alatt a legegyszerűbben elkészíthető és legízletesebb étel a grill. A fogyasztóknak a hagyományos és különleges fűszerkeverékeket, grill­fűszereket felkészülve kínálja a fűszerpiac.

A grilláruk jelenléte az utóbbi egy évtizedben jelentőssé vált a hazai hústermékek piacán. A fogyasztói szokások változásával nemcsak ízletes, hanem innovatív termékekkel is megjelentek a gyártók.

A tavaszi-nyári idényben folyamatosan nő a grilltermékek, -húsok, -fűszerek, -szószok és a grillezéshez kapcsolódó áruk iránti kereslet.

A sportos életmódot követő, egészségtudatos fogyasztói trendek erősödésére reagálva az élelmiszeripar folyamatosan új, innovatív termékekkel jelentkezik.

A tavaszi nagytakarítás hagyományosan minden évben kihívást jelent a gyártóknak és a kereskedőknek egyaránt, hiszen a fogyasztók egyszerre keresik a már jól ismert és az innovatív termékeket.

A tudatos táplálkozásra való törekvés és az egészségesnek tartott élelmiszerek iránti igény folyamatosan növekszik. Az egészséges táplálkozás terjedését tükrözi a cereáliák (gabonakészítmények) piacának bővülése.

Az ételintoleranciában szenvedők ma már nem csak széles körű termékkínálatból választhatnak az üzletekben, de a „mentes” termékek ára is megközelíti a „normál” élelmiszerek árát.

További cikkeink...

hírlevél feliratkozás

newsletter

Hipermarketek