Elstartolt a Tesco nyári élelmiszeradomány-gyűjtő akciója

A mai napon elindult a Tesco legújabb, közel egy hónapon át tartó élelmiszeradomány-gyűjtő akciója, amellyel a Magyar Élelmiszerbank Egyesülettel együttműködve a nehéz helyzetben élőket kívánja segíteni az áruházlánc. Az akció keretén belül a vásárlók 148 magyarországi Tesco áruházban, valamint online bevásárláskor adományozhatnak tartós élelmiszert a rászorulók számára.

“A Tescónál elkötelezettek vagyunk, hogy támogassuk azokat a közösségeket, ahol munkatársaink, vásárlóink élnek. A ma indult nyári tartósélelmiszer-gyűjtő kampányunkban vásárlóinkkal közösen szeretnénk további segítséget adni a nehéz helyzetben élőknek. A tavalyi év hasonló gyűjtése során vásárlóink összesen 24,5 tonna élelmiszert adományoztak, bízom benne, hogy a mostani akciónk is ugyanilyen sikeres lesz.” -  mondta Pártos Zsolt, a Tesco Magyarország ügyvezető igazgatója.

A nyári élelmiszergyűjtő akció augusztus 2-től augusztus 29-ig tart az ország 148 Tesco áruházában, míg az online adakozásra augusztus 3. és augusztus 31. között van lehetőség a Tesco Otthonról online bevásárló szolgáltatásban. Az akció során a Tesco tartós élelmiszereket gyűjt, így például rizst, tésztát, cukrot, olajat, lekvárt, különböző befőtteket, illetve teát, kávét és csokit is. Az áruházakban az adományozásra szánt árukat a kasszasoron kívül kialakított gyűjtőpontokon adhatják le a vásárlók. Azok, akik online szeretnének hozzájárulni a gyűjtéshez, online bevásárlásuk során tehetnek a virtuális kosarukba 1000, 2000, illetve 3000 forint értékű adománycsomagot, amelyet majd a Magyar Élelmiszerbank vált be termékekre.

A felajánlott élelmiszereket a Tesco stratégiai partnerén, a Magyar Élelmiszerbank Egyesületen keresztül juttatja el azoknak, akiknek a legnagyobb szükségük van rá.

“Hálásak vagyunk, hogy a Tesco rendszeresen szervez olyan élelmiszergyűjtő akciókat is, amelyekhez a vásárlói is szívesen csatlakoznak. Az adakozás folyamata egyszerű és biztonságos, a termék kiválasztásával és megvásárlásával pedig személyesebb és még kézzelfoghatóbb élmény a felajánlóknak. A mi részünk pedig az, hogy biztosítjuk, hogy az adományok azokhoz az embertársainkhoz jussanak el, akiknek a mindennapi étkezés előteremtése is komoly nehézséget jelent.” -   mondta Cseh Balázs, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület elnöke.

A Tesco az élelmiszergyűjtő akciókon túl is folyamatosan támogatja a rászorulókat, például a még fogyasztható, de már el nem adható élelmiszer napi adományozásával. Idén összesen közel 2 185 tonna élelmiszert adott át az áruházlánc a napi élelmiszermentő programjában, ami több mint 5,2 millió adag ételnek megfelelő mennyiséget jelent. A nyári tartósélelmiszer-gyűjtő akció az áruházlánc közösségek iránti elkötelezettségét mutatja. Az áruházlánc rendszeresen részt vesz a Magyar Élelmiszerbank Egyesület karácsonyi élelmiszergyűjtő akciójában is.