Van, aki a csemegepultba kihelyezett, előre felszeletelt választékból szeret kérni, más a pultban lévő felvágott rúdból szeleteltet, megint más az előre csomagolt felvágottakat kedveli inkább. A feldolgozók és a kiskereskedők minden fogyasztói igényt igyekeznek kielégíteni.

A minőségi, tudatos sörfogyasztás egyik lényegi eleme a mértékletesség. Miközben a prémium sörök nagy választéka széles körben ismert, mára már az alkoholmentes sörök is jóval szélesebb és ízesebb választékkal bírnak, mint néhány évvel ezelőtt. 

A testápolás szegmensének termékkörei a higiéniai kultúrával párhuzamosan fejlődnek. Az időjárás változásaihoz alkalmazkodva a nyári testápolásban is egyre gyakoribbak a speciális megoldások.

Fontosságából és változatosságából mit sem von le, hogy a bébiknek készült ­ételek, pépek, desszertek és italok nem tartoznak az egy életen át fogyasztható termékek közé.

A nyári hőség idején a kiskereskedelmi forgalomban ­különösen emelkedik a szomjoltók szerepe, amit a gyártók színesedő kínálattal szolgálnak ki.

A szomjoltók közül külön kategóriaként említhetjük a sörtermékeket és az alkoholt tartalmazó italokat. A hazai gyártók szerint a nyári melegben igazán frissítő lehet egy lehűtött sör, egy gyümölcsízű radler, egy kora délutáni fröccs vagy egy long drink. Az alkoholos szomjoltók folyamatosan bővülő és színesedő termékpalettájával találkozhatnak a fogyasztók idén.

Nehéz talpon maradni a túródesszertek hazai piacán: nagyon sok a termék, nagy a verseny és a multik részéről is nagy a nyomás. Pár évig a túródesszertek Robin Hoodja volt a régi, hagyományos ízeket visszahozó Kockás, amely azonban mára már megvetette a lábát és 1,5 százalékot birtokol a piacon.

További cikkeink...

hírlevél feliratkozás

newsletter

trendfm

Hipermarketek