Egy új tanulmány szerint a britek fejenként évente 245 font értékben dobnak ki gyümölcsárut, csak mert azt nem fogyasztották el időben.
Bővebben: Nagy-Britannia: Fejenként 245 fontnyi friss gyümölcs vész kárba évente
Egy új tanulmány szerint a britek fejenként évente 245 font értékben dobnak ki gyümölcsárut, csak mert azt nem fogyasztották el időben.
Bővebben: Nagy-Britannia: Fejenként 245 fontnyi friss gyümölcs vész kárba évente
Az Albert szupermarketlánc előrelátóan már most kísérletezik a megmaradt élelmiszerek kezelésével és új módszereket vet be néhány megmaradt termék felhasználására.
Bővebben: Az Albert hulladékmentes áruházat tesztel Prágában
Az üzletvezetők előrelátó tervezése ellenére is rendszeresen marad a nap végére kenyér a szupermarketekben.
Bővebben: A bioáruházlánc a készleten maradt kenyéren termesztett gombát árusítja
Miközben az infláció rekordokat dönt, a kis és nagy élelmiszerboltok egyaránt kreatív innovációkkal igyekeznek alkalmazkodni az iparág kihívásaihoz, és megfelelni a változó vásárlói magatartásnak.
Bővebben: Az élelmiszer-kiskereskedők kreatív megoldásokkal harcolnak az infláció ellen
A Perfecto Mexikóban a nem tökéletes áruk értékesítésébe kezdett. A világon az élelmiszerek mintegy harmada a szemétben végzi, ebből 6% a karibi és latin-amerikai régióban. A hulladék nagy része, mintegy 70%-a még azelőtt keletkezik, hogy eljutna a fogyasztókhoz.