A REWE szupermarket vonatot indít utazására 

A REWE csoport és a DB Regio a Fairtrade Germany-val közösen „fenntartható szupermarket vonatot” indított. Az első megálló a Frankfurt Hauptbahnhof volt.

Egy szupermarket a síneken?

A Fairtrade-vonat, ahol az utasok számára általában szendvicseket és napilapokat árusítanak, Fairtrade, bio- és regionális ételeket kínál. A különvonat három bevásárlókocsiból és egy fedélzeti bisztróból áll. Jegy nem szükséges. A szupermarket vonaton 3000 termék közül lehet választani reggel 9 és este 7 óra között. Az kínálatot minden állomáson egy az adott értékesítési területéről származó 30 fős tanulóból álló csapat irányítja.



A fenntartható élet mindenhol jelen van

"Közlekedési eszközként a vasút környezetbarát, gyors és kényelmes" – mondta Mario Theis, a DB Regio-tól. – Minden nap sok embert támogatunk, és segítünk nekik abban, hogy fenntarthatóan mozgékonyak legyenek – legyen szó munkáról, természetről, barátokról vagy vásárlásról. Számunkra a DB Regio-nál a fenntarthatóság és a regionalitás a DNS-ünkben van. Ez olyan valami, ami közös partnereinkkel, a REWE-vel és a Fairtrade-del, és amiben együtt is előre kívánunk lépni."

A REWE a kezdetektől fogva Fairtrade-partner

A fenntarthatóság a REWE-nél is a kiemelten fontos. Az üzletek fenntartható és helyi termékek széles skáláját kínálják, és már a kezdetektől Fairtrade-partnerek: "Szezonális, regionális, tisztességes – ez a fenntarthatóság három kulcsszava, amelyeket a tisztességes szupermarket vonattal mutat be a REWE" – mondta Jürgen Scheider, a REWE Mitte igazgatótanácsának elnöke.



"A fenntartható szupermarket vonat megmutatja, hogy mindennapi életünk hány területét tehetjük fenntarthatóbbá és tisztességesebbé" – tette hozzá Carsten Lorenz, a Fairtrade Németország fő kereskedelmi vezetője. "Helyénvaló, hogy a hat város közül öt, ahol a vonat megáll, olyan kiváló fairtrade város legyen, amelyek önkormányzati szinten elkötelezettek a nagyobb fenntarthatóság és a tisztességes kereskedelem mellett."