A magyar piacon Kifli.hu néven működő, de csehországi tulajdonú online szupermarket, a Rohlik bejelentette, hogy az eredeti tervekben szereplő 2025 helyett akár már ez év végén megkezdheti működését Németországban, első körben Münchenben.

Az előrehozott indulásra az online vásárlások iránti megnövekedett igény miatt van lehetőség – írja az ecommercenews.eu.

A Rohlik közelgő németországi indulása azt is jelenti, hogy a német városokban már 2018 márciusa óta működő és stabil ütemben bővülő holland Picnic, online szupermarket erős versenytársat kap. A Rohlik érkezése olyan helyi szereplőknek is kihívást jelent majd, mint a Rewe és az Edeka.

Nagyobb kereslet, gyorsabb nyitás

A koronavírus-járvány idején sok más országhoz hasonlóan Németországban is megnőtt az online élelmiszer-vásárlások száma. A megnövekedett igények miatt a Rewe, vagy a GetNow szolgáltatásaiban a kiszállítási ablakokat csak hetekkel előre tudták lefoglalni a vásárlók, ami sok esetben kényelmetlen. Ennek ellenére minden piaci szereplő profitált a speciális helyzetből. Ezt a konjunktúrát szeretné meglovagolni a Rohlik is.

A Chip.de információi szerint a Rohlik alapítója és vezérigazgatója, Tomas Cupr azt közölte, hogy a németországi indulást eredetileg 2025-re tervezték, de a piaci helyzet miatt ezt előrébb hozzák, és a tervek szerint a Rohlik már az idei év végén megkezdi a működést Münchenben.

160 millió eurós álomhatár

A Rohlik nagy népszerűségnek örvend Csehországban, a cég a tavalyi évben lépte át a 160 millió eurós határt és Közép-Európa 50 leggyorsabban fejlődő cégei között is megtalálható. A cég ráadásul nyereséges, ami nem feltétlenül jellemző az online szupermarketekre.

Gurkerl lesz a név?

A Rohlikkal kapcsolatos érdekesség, hogy mindig a helyi piachoz alakítja a brandet. Maga a szó egy népszerű csehországi péksütemény neve. A cég néhány hónapja első külföldi célországként Magyarországon is megjelent, ahol Kifli.hu néven működik. Ausztriában Gurkerl néven található meg a cég és minden esély megvan rá, hogy Németországban is hasonló néven indul majd a szolgáltatás - írja az ecommercenews.eu.