Mike Coupe az angol szupermarket lánc vezérigazgatója szerint, a szupermarketek nyerni fognak a Brexittel, mivel ha az emberek bevételei csökkennek, több élelmiszert vásárolnak az üzletekben.

A vezérigazgató egy kiskereskedelmi konferencián beszélt befektetők előtt. Megnyugtatta azokat az üzletembereket, akik szkeptikusak a Home Retail Group-al tevékenységével kapcsolatban (a csoportot a Sainsbury’s és az Argos élelmiszer láncok és a Habitat-bútorokat forgalmazó cég alkotja). Az igazgató elmondta, hogy a 1.4 milliárd fontos bevétel jó haladási irányt mutat.

mike coupe

Mindeközben világosabb képet festett a Brexittel kapcsolatban, melyet nagyon vegyesen fogadtak az üzleti vezetők. „ Nem hinném, hogy a Brexit meg fogja változtatni azokat a trendeket, melyeket a fogyasztói szokások alakulásában látunk” – fogalmazott Mike Coupe.

„Az üzlet alapvető előfeltétele, hogy alkalmazkodjon a változó környezethez. A fogyasztóknak több választási lehetőségük van, és élnek is a digitális választás lehetőségével, valamint elvárják, hogy kiszolgálják őket bárhol és bármit is szeretnének” – fogalmazott az online kereskedelmi trenddel kapcsolatban. A Brexitre utalva elmondta: „Ha a fogyasztók bevételei csökkennek, az általában jó a szupermareteknek, mivel az emberek nem a falakon kívül, hanem otthon fognak többet étkezni.”

 

 

(retailgazette.co.uk)