A Carlsberg bemutatta a Green Fibre Bottle két új kísérleti prototípusát, amelyek a világ első, sör tárolásra is használható „papír üvegei”. A Carlsberg azt is bejelentette, hogy csatlakozott hozzá több globális, vezető vállalat is, amelyek egy közös vízión osztoznak: azon, hogy a „papír üveg” technológia fejlődésén keresztül képesek lehetnek kifejleszteni a fenntartható csomagolást.

Ezek a fejlesztések részét képezik a Carlsberg fenntartható csomagolásért folytatott innovációs útjának és kulcsfontosságú elemei a Together Towards ZERO fenntarthatósági programnak. A program része a vállalás, hogy 2030-ig a sörgyárak karbonlábnyomát nullára, a teljes értékláncét pedig 30%-kal csökkentik.
A két új kutatási prototípus fenntartható forrásból származó farostokból készül, amelyek teljesen újrahasznosíthatóak és a belső zárórétegüknek köszönhetően alkalmasak a sör tárolására. Az egyik prototípus esetében egy vékony, újrahasznosított PET polimer fóliát használnak zárórétegként, a másiknál pedig 100%-ig bio alapanyagból készült PEF polimer fólia záróréteget.
Ezekkel a prototípusokkal tesztelik a záróréteg technológiát, mivel a Carlsberg célja, hogy megoldást találjon a végső célkitűzésükhöz és létre tudják hozni a 100%-ig bio alapanyagból előállított, polimerek nélküli üvegeket.