Az óceánok műanyagszennyezésének csökkentése iránti elkötelezettség részeként az SC Johnson bejelentette, hogy bevezeti az első olyan tisztítószer termékét, amelyet 100%-ban újrahasznosított óceáni műanyag hulladékból készült palackban értékesítenek.

A termék a Windex tisztítószer, amely a vállalat egyik legkedveltebb márkája volt az elmúlt 86 évben.„Több mint 5 billió darab műanyaghulladék lebeg az óceánban, és a helyzet egyre csak romlik” – nyilatkozta Fisk Johnson, az SC Johnson elnök vezérigazgatója.„A Windex palack csak egyike annak a sok megoldásnak, amellyel hozzájárulunk az óceán szennyezése elleni küzdelemhez.”A Windex Vinegar Ocean Plastic újrahasznosított műanyag palackok észak-amerikai áruházláncokban, például a Targetben és a Walmartban lesznek kaphatók. Tavasszal akár 8 millió darab is kerülhet belőle a kiskereskedelmi boltok polcaira. 

Az új termék a világ első, 100%-ban óceáni műanyag hulladékból újrahasznosított palackjában kerül forgalomba.A tervek szerint 2019 őszéig a Plastic Bank program keretében bevezetik a 100%-os Social Plastic palackot, ami egy újabb mérföldkő a vállalat óceáni műanyagszennyezés elleni küzdelemében. Ez a termék nem hasonlít a piac egyetlen más termékére sem, hiszen Haitin, a Fülöp-szigeteken és Indonéziában gyűjtött és pénzért felvásárolt óceáni műanyag hulladékból készül.