Kereskedelem
Tipográfia

A legnagyobb brit kereskedelmi áruházlánc vezetője felszólította Philip Hammond pénzügyminisztert az online értékesített termékek után kivetett 2%-os forgalmi adó bevezetésére – ez az ún. „Amazon-adó” – közli a The Guardian.


Dave Lewis véleménye szerint az e-kereskedelem „halálos csapást” mér a hagyományos kiskereskedelemre, és ha a brit kormány nem vezeti be az online vásárlások forgalmi adóját, komoly problémák lesznek az egész ágazatban. Főként a kissé magasabb kategóriájú termékeket kínáló áruházláncokat fogja falhoz állítani – írja a The Guardian.

Dave Lewis meggyőződése, hogy a hagyományos kiskereskedőknek növekvő működési költségekkel, a bérek emelkedésével és egyre magasabb adókkal kell szembenézniük, s mindezzel az e-kereskedelem részéről kialakuló éles piaci verseny feltételei között – folytatja a The Guardian.
A Tesco vezetője szerint az adóterhek veszélyeztetni kezdik a hagyományos üzlethálózatok létét, és ha ezek visszaesnek, emberek tömegei veszíthetik el a munkájukat. Az üzletember felszólította a kormányt, hogy vegye le az adóterhek egy részét a fizikai kiskereskedelemről és tegye át ezeket az e-kereskedelem globális óriásaira. Az „Amazon-adó” bevezetését szuggerálta – ez az online értékesítés forgalmi adója, a bevétel 2%-a.

Philip Hammond miniszter elismerte, hogy közeledik az a pillanat, amikor a kormánynak meg kell adóztatnia az olyan internetes cégeket, mint az Amazon vagy a Google, amelyeknek „tisztességesen hozzá kell járulniuk a közszolgáltatások finanszírozásához” – jelenti a The Guardian.
A kormánytisztviselő megerősítette, hogy jobb lenne valamilyen globális megállapodást aláírni ebben a kérdésben, de fenntartotta, hogy a viták ideje véget ér, és amennyibe nem születik ilyen megállapodás, Őfelsége kormánya egyoldalúan meg fogja adóztatni az elektronikus kereskedelmet.

 


Forrás: theguardian.com

 

hírlevél feliratkozás

newsletter

WorldFood Poland

wfp2019

Hipermarketek