Összesen öt elismerést hozott el a világ legjelentősebb, természetes, etikus és fenntartható kozmetikai brandjeinek megmérettetéséről, a The Beauty Shortlist & Wellbeing Awards-ról Magyarország egyik legmeghatározóbb natúrkozmetikum-márkája, az Ilcsi.

Több kategóriában összesen öt díjjal gazdagodott a The Beauty Shortlist & Wellbeing Awards nívós nemzetközi mezőnyében induló Ilcsi Szépítő Füvek. A közérzet javításához kapcsolódó kategóriában (The Wellbeing Award 2021, Wellbeing Editor’s Choice) a sugárkezelés okozta bőrirritáció enyhítésére kifejlesztett Radioskin termékcsalád kapott elismerést, míg az Ilcsi Probiotikumos Hidratálókrémjét saját kategóriájában (The Beauty Shortlist Award 2021, Probiotic Skincare, Best Probiotic Moisturiser) a legjobbnak találta az Egyesült Királyság, az Egyesült Államok és Ausztrália szépségipari és életmódtanácsadó szakértőiből álló zsűri.

A teljes mértékben független, hirdetés- és szponzormentes, a nevezett termékek tényleges tesztelésén alapuló, tizenegy éve útjára indított megmérettetés 2017-ben vált nemzetközivé. Mára már 39 ország termékei vesznek részt a tesztelésen. Az idei fordulóban az Ilcsi további három készítményét is díjazták: a természetes eredetű, innovatív hatóanyagokkal „felturbózott” Rózsaszirom Booster Arcápoló, a pektinben gazdag, különleges vízmegkötő tulajdonságokkal rendelkező virágból kivont Rózsa Zselé, valamint a Buda környéki erdőkben vadon szedett alapanyagokból készülő 7 Gyógyfüves Pakolás egyaránt a The Beauty Shortlist Awards 2021, Editor’s Choice kategóriában kapott elismerést.

„Mindegyik díj büszkeséggel tölt el, hiszen a The Beauty Shortlist Awards valódi és hiteles iránytűnek számít a natúrkozmetikumok globális világában” – mondta Molnár Ferenc, az Ilcsi Szépítő Füvek Kft. tulajdonos-ügyvezetője. A legendás kozmetikus, Ilcsi néni fia hozzátette: külön öröm számára a Radioskin által elnyert elismerés, mivel személyes okokból kiemelten elkötelezett a daganatos betegek közérzetének javítása mellett, amire ez a termékcsalád bizonyítottan alkalmas. A természetes, a sugárkezelés teljes időtartama, majd az azt követő hathetes türelmi időben is alkalmazható készítményekből február elején az Országos Onkológiai Intézetbe is eljuttattak egy kisebb kontingenst a Rákellenes Világnapon.
Az önálló kategóriában elnyert díj ismételten a probiotikum hatóanyagok rendkívüli népszerűségét igazolta a kozmetikai iparban, mivel látványosan csökkentik a ráncok vonalait és elősegítik a bőr megújulási folyamatait. Az Ilcsi Probiotikumos Hidratálókrém Cosmos Natural minősített termékének különlegessége, hogy olyan bioösszetevők fokozzák hatását, mint a szőlőmagolaj, a ligetszépeolaj, a bodzavirág, a szeder vagy a tengeri alga.

Az Ilcsi díjnyertes termékei kivétel nélkül professzionális natúrkozmetikumok, azaz szakképzett kozmetikusok használják őket. Az ökotudatos szépségápolás, valamint az otthoni használat térnyerésével a vállalat teljes termékpalettáját elérhetővé tette a webshopjában. A márkára jellemző személyre szabottság és szakmaiság azonban továbbra is érvényre jut: az Ilcsim szolgáltatás keretében a vásárlók ingyenes tanácsadáson vehetnek részt, amelyre a járványhelyzetre való tekintettel online is lehetőségük van.