Kereskedelem
Tipográfia

Vadonatúj termékkel lepte meg fogyasztóit a Lidl Svájcban. A kiskereskedelmi hálózat kétfajta kenderből készült dohányterméket is értékesít ezentúl a hagyományos szivarok és cigaretták mellett - írja a Guardian.

A német üzletlánc közleménye szerint, az általuk forgalomba hozott marihuánát egy svájci startup - The Botanicals - termeszti üvegházi körülmények között, és miután a cég elkötelezett a fenntartható mezőgazdaság iránt, a kenderhez nem kevernek semmilyen vegyszert, vagy szintetikus anyagot. Termékeikben magas a szervezetre nem káros alkotóelem, a kannabidiol aránya,  ami mérsékli a THC eufórikus hatását. 
Az üvegházban termesztett kannabiszt kétféle kiszerelésben árulják. 18 svájci frankért (4700 forintért), 1,5 grammnyi kendert, 20 svájci frankért (5255 forintért) pedig 3 grammnyi fűhöz lehet hozzájutni a svájci Lidl-boltokban.  
Svájcban 2011 óta engedélyezik a 18 éven felülieknek, hogy legálisan vásároljanak és használjanak kannabiszt, azzal a feltétellel, hogy annak THC-tartalma nem haladja meg az 1 százalékot. A tetrahydrocannabinol a kannabisz legfontosabb pszichoaktív része. 
A Guardian cikke szerint a kiskereskedelmi lánc termékeit úgy tervezték, hogy azok pihentető-és gyulladáscsökkentő, de ne bódító hatásúak legyenek.

hírlevél feliratkozás

newsletter

WorldFood Poland

wfp2019

Hipermarketek