Újabb fejlesztésének átadására készül várhatóan szeptemberben a Hell Energy Magyarország Kft. a szikszói gyárkomplexumában, az új tejeskávé üzem beruházási költsége meghaladja a 8 milliárd forintot - közölte az energia- és üdítőitalokat gyártó vállalat az MTI érdeklődésére.

    A beruházás egy újabb mérföldkőnek számít a cég életében, az új töltőüzem átadásával a jelenleg bérgyártásban előállított Energy Coffee terméküket Magyarországról exportálhatják majd. Ezen termék gyártásához belföldi előállítású tejet használnak majd fel, ezzel, valamint hazai munkaerő alkalmazásával hozzájárulnak a nemzetgazdaság teljesítményéhez - emelték ki.
    A Nielsen piackutató legfrissebb adatai szerint az idén júniusra piacvezető lett a Hell Energy Coffee a hazai jegeskávé piacon, és a vezető pozíciót már Görögországban is sikerült megszerezniük - tették hozzá.
    Tájékoztatásuk szerint a vállalat árbevétele tavaly meghaladta az 50 milliárd forintot, adózott eredménye pedig 2,55 milliárd forint volt. Az előző évben, 2018-ban a vállalkozás közel 48 milliárd forint árbevétel mellett több mint 5,34 milliárd forint adózott eredményt ért el.
    2019-ben a belföldi értékesítésből 25,19 milliárd forint, míg az exportból 26,21 milliárd forint bevételük származott. A vállalat a világ ötven országában van jelen: az Európai Unión (EU) belül a legnagyobb árbevételt generáló országok között Románia, Bulgária és Szlovákia található, az EU-n kívüli export legjelentősebb célországai közé pedig Azerbajdzsán, Szerbia és Ukrajna sorolható.
    A 2004-ben alapított Hell Energy Magyarország Kft. a több mint ezer embert foglalkoztató Hell Energy csoport tagja, amely mintegy tíz céget számlál, egyebek mellett a Hell Automata Üzemeltető Kft.-t, az Avalon Motors Kft.-t, az Avalon Fleet Kft.-t, a Hell Energy Store Kft.-t és az Avalon Center Kft.-t.

 

mti