Kereskedelem
Tipográfia

Mobil, alkalmazottak nélküli szupermarket nyitotta meg kapuit Sanghajban, Kína egyik legnagyobb városában. Az egyelőre pilot-üzlet Wheelys Moby Mart néven fut és a nap 24 órájában nyitva tart. Az üzemeltetők szerint könnyen telepíthető.

A boltban számos napi fogyasztási cikk és kényelmi termék található - tej, készételek és gyógyszerek is. A vásárló egyszerűen belép a boltba, kiválasztja a termékeket és távozhat is. Természetesen ez az üzlet is alkalmazás segítségével működik, akárcsak az Amazon boltja: a fogyasztó okostelefonjával szkenneli a különböző cikkeket, majd az összeg levonódik bankszámlájáról, amely kapcsolódik az apphoz.

kina mobiluzlet

Az üzlet átvételi pontként is működik: egyes termékek online megrendelhetők és felvehetők a szupermarketben. A mobil szupermarket környezetbarát, aműködéséhez szükséges energiát pedig napelem szolgáltatja.

A következő lépés az önvezető verzió kifejlesztése lesz: amely képes a vásárlóhoz navigálni. Egy Wheelys Moby Mart költsége nagyjából 90 ezer euro. Várhatóan további modelleket fognak kifejleszteni a következő években, de már 2018-ban is.

 

hírlevél feliratkozás

newsletter

Hipermarketek