A fogyasztók egyre inkább az élményeket is biztosító vásárlást részesítik előnyben, ezért a kiskereskedelem kénytelen erre a területre is figyelmet fordítani, hiszen ellenkező esetben a fogyasztók máshol vásárolnak majd.

Az Auchan vállalat által Kínában kifejlesztett önkiszolgáló konténerek koncepciója, az Auchan Minute kikerül a francia piacra. Az első automata üzlet 2019 márciusában fog megnyílni.

Az Auchan Minute egy kisméretű kereskedelmi üzlet, amelyet Kínában vezettek be 2017-ben. Az Auchan bejelentette, hogy ott 2018 végéig 750 ilyen boltot fog megnyitni.

Az Auchan Minute 18 m2 alapterületű bolt, amely az élelmiszer-üzletek legkelendőbb termékeiből kb. 500 fajtát kínál. A vásárlás folyamata automatikusan zajlik, a vásárlók önállóan beszkennelik a kiválasztott termékek kódját, és okostelefon segítségével fizetnek, mielőtt kijönnek a boltból.

Az a tény, hogy Franciaországban megnyílik az első Auchan Minute bolt, fontos lépés e kereskedelmi koncepció számára az európai piacok felé való terjeszkedésében. Várható, hogy amennyiben a tesztelés sikeres lesz a francia piacon, a koncepciót tovább fogják fejleszteni pl. a közép-és kelet-európai piacokra.

További cikkeink...

hírlevél feliratkozás

newsletter

WorldFood Poland

wfp2019

Hipermarketek