A megfelelő élelmiszerek beszerzése és az ételkészítés felelősségteljes feladat, akár magunknak főzünk, akár a családnak vagy a barátoknak.

Nem elég, ha az étel ízletes, az is fontos, hogy mindig friss legyen, ne tartalmazzon nem kívánatos allergéneket és mind a tárolás, mind a főzés során tartsuk be az élelmiszerbiztonsági szabályokat. Az EU szakemberei azon fáradoznak, hogy a polcokon elérhető élelmiszerek biztonságosak legyenek. Az ő tudományos munkájukra hívja fel a figyelmet az EFSA új #EUChooseSafeFood kampánya, melyet a Nébih is aktívan támogat, s amelynek kiemelt célja, hogy segítse a vásárlókat a megalapozott döntéshozatalban.

A július 30-án induló, az egész unióra kiterjedő EFSA kampány megérteti velünk, hogy mennyire fontos az élelmiszerbiztonságban a tudomány, a tudományos szakemberek munkája és hogy ez a munka hogyan segít nekünk, hogy magabiztosan vásároljunk. Mindemellett a kampány számos gyakorlati tanácsot is ad a fogyasztók számára. Megtudhatjuk, hogy miért nem szabad a nyers burgonyát a hűtőben tárolni, milyen információkat találunk az élelmiszerek címkéjén, mik azok az adalékanyagok.

A kampány weboldalán elérhető a #EUChooseSafeFood kampány teljes eszköztára, amely vizuális anyagokat, rövid filmeket és közösségimédia-bejegyzéseket tartalmaz, mindenkinek megkönnyítve ezzel a kampányhoz való csatlakozást.