Ipar
Tipográfia

Az élelmiszer- és italtermékek világméretű gyártója megvásárolja az izraeli vállalatot, a SodaStreamet, amely a szénsavas italok otthoni elkészítéséhez szükséges szifonok, szirupok és élelmiszer-koncentrátumok gyártásával foglalkozik.

A vedomosti.ru portál információja szerint a PepsiCo konszern megállapodott a SodaStream szifonok izraeli gyártójával a cég megvásárlásának kérdésében. A tranzakció 3,2 milliárd dollárba kerül.
A SodaStream Európában és Ázsiában fejleszti üzleti tevékenységét. Ezen kívül arra törekszik, hogy az amerikai piacra is kiléphessen. A cég megvásárlása megfelel a PepsiCo nagyvállalat globális stratégiájának, amely kezd eltávolodni az édes szénsavas italok gyártásának irányvonalától, és tevékenységét az egészségesebb italok gyártására koncentrálja, amelyek a népszerű termékek alternatívái lehetnek.
A konszern arra számít, hogy az új vállalatnak köszönhetően, amely beépül a portfóliójába, a cég megduplázza a növekedés ütemét. A SodaStream kiegészíti a PepsiCo üzleti tevékenységét, lehetővé téve, hogy a fogyasztók egyéni döntéseket hozhassanak a fogyasztott italok kérdésében, amelyeket otthon önállóan is elkészíthetnek majd. A tervek szerint a cég megvásárlása 2019 januárjáig fog befejeződni.

hírlevél feliratkozás

newsletter

WorldFood Poland

wfp2019

Hipermarketek