Ipar
Tipográfia

A L’Oréal csoport az egész világon innovatív irodákba fektet. Növényekkel díszített, belső udvarok, panorámás teraszok, fitness centrumok, valamint egészségügyi és fodrászati szolgáltatások – csak néhány azok közül a kényelmi lehetőségek közül, amelyeket a konszern dolgozói használhatnak.

A konszern szerint az új irodai egységek kellemes közérzetet, harmóniát és kényelmet nyújtanak. 2017 novemberében a L’Oréal új irodákat nyitott Levallois-Perret-ben, Párizs elővárosában. A „Szajna 62”-nek nevezett campus a legújabb irodai projekt, ilyenek nyíltak Koppenhágában és Manhattanben is.
Tükrözve a dolgozók közötti új munkamódszereket a csoportra helyeződik a hangsúly az irodai terekben, amelyeket úgy terveznek, hogy azok átfogóak és hatékonyak legyenek, az együttműködésre épüljenek. A fő cél olyan környezet teremtése, amelyben a dolgozók jól érzik magukat. Franciaországban az irodatervezés fázisában a konzultációkon 30 műhely összesen 300 dolgozója vett részt a francia Munka-egészségügyi és Munkabiztonsági Bizottsággal együtt.
Az elfogadott döntések közé tartozott, hogy az irodákat a közös munkát kiszolgáló, legújabb technológiával kell felszerelni. A cél nemcsak a campus határain belüli csoport különböző operatív egységei közötti kapcsolatteremtés volt, hanem az együttműködésre való ösztönzés módszereként a campuson kívüli személyekkel is.

„A videokonferencia szolgáltatásunknak köszönhetően úgy beszélgethetsz Sanghajban valakivel, mintha a beszélgetőpartnered előtted állna” – kommentálja Jean-Michel Duffieux, ingatlanfejlesztési igazgató.
A környezetvédő infrastruktúrával együtt a L’Oréal csoport egy sor olyan tervezett szolgáltatást kínál, amelyek a kellemes közérzet, és a munkateljesítmény igényeit egyaránt kielégítik. Ezek közé tartoznak a növényekkel díszített, belső udvarok, panorámás teraszok, fitness centrumok, valamint portaszolgálat, egészségügyi és szociális szolgáltatások. Egyes irodák még fodrász- és masszázsszalonnal is rendelkeznek.

Munkakényelem Koppenhágában

A L’Oréal nemcsak kényelmes munkahelyet szeretne biztosítani a dolgozóinak. A konszern szeretné az életüket is megkönnyíteni. Például, megengedik, hogy a dolgozók az igényeiknek megfelelően szervezzék a napjukat.
A tipikusan 9:30-tól 19:00-ig tartó napnak a mai világban nincs semmi értelme. Sok ember szeretné a munkanapját egy sor kötelezettség köré tervezni. „És válaszolnunk kell erre az igényre” – magyarázza Bertrand de Senneville, a L’Oréal csoport senior global VP HR social relations vezetője. Ezt figyelembe véve, Koppenhágában a L’Oréal lehetővé teszi a dolgozók számára, hogy saját munkabeosztást készítsenek.

A koppenhágai csatornára néző kilátással, egyénre szabott teret biztosítanak azoknak a személyeknek, akik egyedül szeretnek dolgozni és inspirációt keresnek, míg más irodai terek csoportmunka céljából lettek kialakítva. Azoknak viszont, akik önállóan szeretnének dolgozni, a jobb koncentrálás céljából egy speciális ún. „Fókusz” zónát hoztak létre. Az épületben található még számos konferenciaterem, és olyan hely, ahol kötetlenül lehet beszélgetni.
A kiegészítő szolgáltatások közé tartozik az ingyenes kerékpárhasználat, hogy kedvet csináljanak a dolgozóknak a kerékpárral való munkába járáshoz. Ez nem csak az egészségük számára hasznos, de a városuknak is előnyös. Összességében a különböző kezdeményezések a koppenhágai L’Oréalban dolgozók elégedettségi szintjét 64%-ról 71%-ra növelte.

hírlevél feliratkozás

newsletter

WorldFood Poland

wfp2019

Hipermarketek