A Rossmann Magyarország stabil munkahelyként, az irodai dolgozóknál gyors home office átállással reagált a koronavírus első hullámára.

A vásárlók és a dolgozók védelmének érdekében az egészségügyi intézkedések továbbra is érvényben vannak a drogéria lánc 219 üzletében és a vállalat központjában. A Rossmann Magyarország közel 2000 munkatársat foglalkoztat, és bár az április-májusi időszak komoly kihívást jelentett a cég számára, minden munkahelyet megőriztek, sőt béremelésre is sor került.

 

A munkatársak számára kiemelten fontos volt a stabilitás ebben a bizonytalan időszakban. A cég ügyvezetői ezért több csatornán keresztül is kommunikáltak a munkahelyek megőrzéséről, valamint bejelentették, hogy minden munkavállaló részesülni fog az inflációt követő béremelésben ebben a kihívást jelentő gazdasági helyzetben is.

 

A Rossmann is felismerte, hogy gyors átmenettel biztosítani tudja az irodai munkakörökben az otthoni munkavégzéshez szükséges feltételeket, így a korlátozások alatt a kollégák 100 százalékban otthonról látták el feladataikat. Ez a rendszer pedig kiválóan vizsgázott, így a home office heti két napos lehetőségként továbbra is megmarad az érintett kollégák számára. Az aktuális járványügyi helyzetre reagálva visszatérhet a teljes otthoni munkavégzés az irodai munkakörökben.

 

A Rossmann felkészült egy közelgő második hullámra. A munkatársak és vásárlók egészségének védelme érdekében az üzletekben és a logisztikai központban továbbra is életben vannak a korábbi szigorú egészségvédelmi szabályok. Az üzletekben rendszeresen fertőtlenítenek, a kasszáknál megmaradtak a plexifalak és a távolságtartásra figyelmeztető jelzések. Minden üzletben, logisztikai munkakörben és a központban dolgozó munkatárs számára a vállalat folyamatosan biztosít kesztyűt, arcmaszkot és fertőtlenítő gélt.  

 

A tavaszi időszakban a Rossmann Online Drogériája megerősítette a hazai e-kereskedelmi pozícióját és folyamatosan fejleszti annak technikai hátterét, a szolgáltatások körét és színvonalát is. Az Online Drogéria egy következő nagyobb vásárlási igény esetén, a korábbi hullám tapasztalataiból építkezve már gyorsabban szolgálhatja ki a vásárlókat.