Kereskedelem
Tipográfia

Láthatóan robbanás előtt áll az alkalmazottak nélküli élelmiszerüzletek modellje: az Amazon is nyitott egyet. 2000 további ilyen üzlet jöhet.

Ráadásul az üzlet nem is kisbolt - 1800 négyzetméteres lesz. 

Látványosan terjeszkedik az Amazon a kiskereskedelemben, júniusban - az USA-n kívül először - Londonban is elérhetővé tette élelmiszer - házhozszállítási szolgáltatását, és Amerikában is kiterjesztette számos zsúfolt nagyvárosra, tavaly pedig a cég megnyitotta Amazon Books könyvesboltját, Seattle-ben.

amazon

A vállalat legújabb attrakciója az az élelmiszerüzlet, amely eladó nélkül, szenzorokkal, és applikációval üzemel, szintén a nyugati parti Seattle-ben. Kiszivárgott belső információk szerint az online óriáscég további 2000 ilyen üzletet fog nyitni.

Pénztáros helyett szenzorok   

Mint arról korábban írtunk, Svédországban egy fejlesztő-mérnök indított eladó nélküli élelmiszerboltot, amelyből már franchise lett. 

Az Amazon Go nevű üzlet bemutató verziója az új technológia, a „Just Walk Out” által üzemel. A cég elmondása szerint a bolton már négy éve dolgoznak.

A vásárlóknak el kell indítaniuk a Go alkalmazást, amikor belépnek az üzletbe. Ezután a szenzorok és a kamerák automatikusan érzékelik, hogy milyen árut vettünk le a polcról, és tettünk is el, melynek az ára a rendszer segítéségével automatikusan jóvá is íródik az Amazon Prime számlánkon. Nincs se pénztáros, se eladó, se vonalkód olvasás. A 22 éve alapított Amazon bejelentése szerint, az új szolgáltatás, a meglévő legmodernebb vásárlási technológia.

Az élelmiszerbolt béta-verzióját 2017 elején fogja elindítani az Amazon, 1800 négyzetméteren.

Az óriáscég, tavaly 107 billió dollár értékben kézbesített, közel a dupláját az azt megelőző évnek.

theguradian.com

hírlevél feliratkozás

newsletter

WorldFood Poland

wfp2019

Hipermarketek