Kereskedelem
Tipográfia

Szeptemberben a kiskereskedelmi forgalom volumene 5,1 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest - jelentette hétfőn első becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).


Az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelmi üzletekben 3,9, a nem élelmiszer-kiskereskedelmi üzletekben 5,4, az üzemanyag-kiskereskedelemben 7,7 százalékkal emelkedett az értékesítés volumene.

shop1
Az év első kilenc hónapjában a forgalom volumene 4,9 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakit, a kiigazítatlan adat 5,0 százalékos növekedést mutat.
Szeptemberben már 39. hónapja megszakítás nélkül nőtt a fogyasztás.
Az élelmiszerforgalom az előző havi 2,8 százalékos ütemről élénkült meg szeptemberben 3,9 százalékosra, és az első három negyedévben 2,8 százalékkal haladta meg a múlt év azonos időszakáét. Az üzemanyag fogyasztása 0,2 százalékponttal haladta meg az előző havi növekedési ütemet, az első 9 hónapban pedig 5,7 százalékkal emelkedett. Az iparcikkek keresletének 5,4 százalékos éves növekedése viszont elmaradt a szeptemberi 6,1 százaléktól és tavaly augusztus óta a legmérsékeltebb emelkedést jelez.

MTI

hírlevél feliratkozás

newsletter

WorldFood Poland

wfp2019

Hipermarketek