Általános
Tipográfia

2018. augusztusban a kiskereskedelmi üzletek forgalmának volumene a nyers adat szerint 6,3, naptárhatástól megtisztítva 6,8%-kal haladta meg az előző év azonos időszakit, a KSH közlése szerint.

Az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelmi üzletekben 4,5, a nem élelmiszer-kiskereskedelmi üzletekben 10,2, az üzemanyag-kiskereskedelemben 6,2%-kal emelkedett az értékesítés naptárhatástól megtisztított volumene. 2018. január–augusztusban a forgalom volumene – szintén naptárhatástól megtisztított adatok szerint – 6,7%-kal nagyobb volt az előző év azonos időszakinál.

2018. augusztusban az előző év azonos időszakához viszonyítva, naptárhatástól megtisztítva:
Az országos kiskereskedelmi üzlethálózat, valamint a csomagküldő és internetes kiskereskedelem forgalmának volumene 6,8%-kal nőtt. (A második becslés adata megegyezik az első becslésben közölt adattal.)

Az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelemben a forgalom volumene 4,5%-kal nőtt. Az élelmiszer-kiskereskedelem 76%-át adó élelmiszer jellegű vegyes üzletek értékesítési volumene 5,0, az élelmiszer-, ital-, dohányáru-szaküzleteké pedig 1,4%-kal bővült.

A nem élelmiszer-kiskereskedelem forgalmának volumene összességében 10,2%-kal emelkedett. Növekedtek az eladások az iparcikk jellegű vegyes (11%), a gyógyszer-, gyógyászatitermék-, illatszer- (9,0%), a textil-, ruházati és lábbeli- (8,3%), a használtcikk- (8,1%), a bútor-, műszakicikk- (6,2%), valamint a könyv-, számítástechnika-, egyéb iparcikk-üzletekben (2,2%).

Az árucikkek széles körére kiterjedő, a kiskereskedelmi forgalomból 4,3%-kal részesedő csomagküldő és internetes kiskereskedelem volumene 45%-kal emelkedett, folytatva az évek óta tartó bővülést.

Az üzemanyagtöltő állomások forgalmának volumene 6,2%-kal nőtt.

A kiskereskedelmi adatokba nem tartozó gépjármű- és járműalkatrész-üzletek eladásai 11%-kal emelkedtek.

2018. augusztusban az országos kiskereskedelmi üzlethálózat, valamint a csomagküldő és internetes kiskereskedelem forgalma folyó áron 1029 milliárd forint volt. Az országos kiskereskedelmi forgalom 45%-a az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes üzletekben, 37%-a a nem élelmiszer-kiskereskedelemben, 18%-a az üzemanyagtöltő állomások üzemanyag-forgalmában realizálódott.

2018. január–augusztusban az előző év azonos időszakához képest, naptárhatástól megtisztítva: A kiskereskedelmi üzletek forgalmának volumene 6,7%-kal emelkedett.

Az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelemben 4,1, a nem élelmiszer-kiskereskedelemben 9,8, az üzemanyag-kiskereskedelemben 7,0%-kal nőtt az értékesítés volumene.

 

hírlevél feliratkozás

newsletter

WorldFood Poland

wfp2019

Hipermarketek