Kutatás
Tipográfia

Júliusban a kiskereskedelmi üzletek forgalmának volumene a nyers adat szerint 5,4, naptárhatástól megtisztítva 5,3%-kal haladta meg az előző év azonos időszakit, a KSH közlése alapján.

Az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelmi üzletekben 1,9, a nem élelmiszer-kiskereskedelmi üzletekben 9,4, az üzemanyag-kiskereskedelemben 5,6%-kal emelkedett az értékesítés naptárhatástól megtisztított volumene. 2018. január–júliusban a forgalom volumene – szintén naptárhatástól megtisztított adatok szerint – 6,7%-kal nagyobb volt az előző év azonos időszakinál.

2018. júliusban az előző év azonos időszakához viszonyítva, naptárhatástól megtisztítva az országos kiskereskedelmi üzlethálózat, valamint a csomagküldő és internetes kiskereskedelem forgalmának volumene 5,3%-kal nőtt. Az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelemben a forgalom volumene 1,9%-kal nőtt. Az élelmiszer-kiskereskedelem 76%-át adó élelmiszer jellegű vegyes üzletek értékesítési volumene 2,5, az élelmiszer-, ital-, dohányáru-szaküzleteké pedig 0,4%-kal emelkedett.

A nem élelmiszer-kiskereskedelem forgalmának volumene összességében 9,4%-kal bővült. Növekedtek az eladások a bútor-, műszakicikk- (11%), az iparcikk jellegű vegyes (10%), a gyógyszer-, gyógyászatitermék-, illatszer- (6,8%), a könyv-, számítástechnika-, egyéb iparcikk- és a textil-, ruházati és lábbeli- (egyaránt 6,7%), valamint a használtcikk- üzletekben (0,9%). Az árucikkek széles körére kiterjedő, a kiskereskedelmi forgalomból 3,5%-kal részesedő csomagküldő és internetes kiskereskedelem volumene 19%-kal emelkedett, folytatva az évek óta tartó bővülést.

hírlevél feliratkozás

newsletter

WorldFood Poland

wfp2019

Hipermarketek