Üzletlánc
Tipográfia

A változó fogyasztói igényekhez alkalmazkodva a Lidl Magyarország kiemelt figyelmet fordít az egészséges és speciális táplálkozású vásárlóira.

Ennek eredményeképpen az elmúlt másfél évben folyamatosan bővült az áruházlánc egyedi termékkínálata, ezzel összefüggésben 68%-kal nőtt a magyar beszállítók száma és 45%-kal emelkedett az értékesített egészséges élelmiszerek mennyisége is.

 A magyar lakosság közel kétharmada vallja magáról, hogy valamilyen szinten odafigyel az egészséges táplálkozásra, illetve egyre többen vannak azok, akik – például ételintolerancia okán – speciális étrendre térnek át. A megváltozott étkezési szokásokat a Lidl is maximálisan figyelembe veszi, melynek következtében folyamatosan gazdagodik a kedvező áron kapható, kiváló minőségű, speciális étkezést kiszolgáló termékek sora, különös tekintettel a glutén- és laktózmentes termékekre, bioélelmiszerekre vagy a fehérjeforrásnak és élelmirost-forrásnak minősülő, csökkentett szénhidráttartalmú pékárukra. Az egészségfókuszú kezdeményezés sikerét mutatja, hogy a vásárlók élnek is az egyéb alternatívákat kínáló lehetőségekkel és egyre többen és nagyobb mennyiségben veszik ezeket a termékeket.

 A visszajelzések alapján a Lidl-be betérők az Egészséges Kasszákat is szeretik, melyet 2015 januárjában a családok, elsősorban a gyermekek egészségesebb táplálkozása érdekében vezetett be az áruházlánc. A program keretében minden boltban átalakításra kerültek a kasszazónák és a már megszokott cukorkák, csokik helyett müzli szeleteket, szárított gyümölcsöket, csemege mixet és egyéb egészségesebb élelmiszereket helyeztek ki. A választékbővítésen kívül a vállalat a tájékoztatásra is nagy hangsúlyt helyez.  Ezen felül számos tematikus kampányt és programot is szervez a Lidl az egészségmegőrzés jegyében.

hírlevél feliratkozás

newsletter

WorldFood Poland

wfp2019

Hipermarketek