Üzletlánc
Tipográfia

Ha népszerűségről és a vásárlói igényekről van szó, októberben és novemberben a sütőtököt nem lehet letaszítani a trónjáról. A Tesco a szezonra idén 11 féle, szinte teljes mértékben magyar termelőktől származó, összességében mintegy 1000 tonna tökkel készült. És ha már tökszezon, a Dél-Alföldön termelt halloween tököt is érdemes a Tescóban keresni.

 Főzőtök, patisszon, orange sütőtök, darabolt sütőtök, nagydobosi darabolt tök, halloween tök, japán (hokkaido) sütőtök, szürketök, dísztök, muskotály tök és bio sütőtök – a Tescóban is javában tombol a tökszezon. Az áruházlánc a szezon során az orange sütőtökből számít a legnagyobb volumenű értékesítésre: ebből a fajtából 400 tonnás fogyással tervez, amit 180 tonnával a darabolt sütőtök és 120 tonnával a főzőtök követ. Az áruházakban közel 100%-ban magyar termesztésű tököt lehet kapni – külföldről csak a japán sütőtök egy része érkezik, illetve a muskotály tök. A Tesco számára összesen 5 szállítópartner termeszt különböző tökfajtákat, ezek elsősorban a Dél-Alföldről származnak.

A színes választékkal a Tesco és szállítóinak közös célja, hogy a hagyományosabb tökfajták mellett a vásárlók megtalálhassák az igényeiknek és ízlésüknek megfelelő, magas minőségű tök-különlegességeket is. A tök választásánál az elsődleges szempont, hogy mire akarjuk használni: süthetjük, főzhetjük, ehetjük főételként, köretként, salátaként, édességként, faraghatjuk, esetleg főzhetünk belőle levest, lekvárt, chutney-t, vagy kiakaszthatjuk madarak téli ellátmányául is.

A Tesco vásárlói népszerűség szerint jellemzően az alábbi tökfajtákat fogyasztják, a darabolt sütőtök és a nagydobosi darabolt tök ráadásul a Tesco saját márkás szezonális termékeiként szerepelnek a kínálatban.

A Tescóval együttműködő szállítók közül az egyik legnagyobb a szegedi Mezőker Kft., amely körülbelül 220 tonna tököt szállít értékesítésre és 2004 óta működik együtt a Tescóval. Homokhátság környékén fekvő termőterületeiken összesen négy tökfajta növekszik a Tesco vásárlói számára, köztük a hónap kedvencei: a halloween, a nagydobosi, illetve az orange sütőtök.

hírlevél feliratkozás

newsletter

WorldFood Poland

wfp2019

Hipermarketek