Üzletlánc
Tipográfia

„A vasárnapi boltzár tudatosabb fogyasztói magatartást eredményezett” – kivonulás helyett fejleszt a Tesco.

Az Agrárszektornak Pálinkás Zsolt a Tesco működési ügyvezető igazgatója adott interjút, melyben a vállalat jövőbeni terveiről beszélt.

Tesco333

„Többször hangsúlyoztuk, de ismételten meg tudom erősíteni, hogy a Tesco cégcsoport átalakítását célzó portfólió-átvizsgálás befejeződött. Dave Lewis, a Tesco csoport vezérigazgatója júniusban, illetve októberben a munkatársaknak szóló videóüzenetben is megerősítette, hogy a Tesco elkötelezett a közép-európai – ezen belül a magyar – vállalat jövőbeni fejlesztése mellett, így ezeknek a spekulációknak nincsen valóságalapjuk” – mondta el a vállalat kivonulásával kapcsolatban az igazgató.

Bővülő frissáru - informatikai fejlesztések

Az igazgató többek között elmondta, hogy a 2015-ös vasárnapi boltzár tapasztalatai alapján a vásárlás gyakorisága jelentősen csökkent, de egy-egy vásárlásnál jóval többet költöttek a fogyasztók, mint azelőtt, így felkészülve a hétvégére. Ez pedig tudatosabb fogyasztói magatartást eredményezett.

A legnagyobb hangsúly most a frissáru-választék bővítésén és fejlesztésén van, de továbbra is kiemelt figyelmet kapnak az úgynevezett speciális élelmiszerek. "Hazánkban is egyre többen érintettek valamilyen ételintoleranciában, számukra folyamatosan fejlesztjük és bővítjük a csökkentett glutén- és laktóztartalmú élelmiszerek kínálatát, de növekszik a bio- és a csökkentett cukortartalmú termékek portfóliója is" - mondta.

Hamarosan bővül a Scan&Shop szolgálatás is: elindul az okostelefonon történő szkennelés, így egy ingyenes alkalmazás letöltése után a saját eszköz segítségével is lebonyolítható lesz a bevásárlás, illetve megnyitják a rendszert a Clubcard kártyával nem rendelkező vásárlók számára is. A felújított győri és veszprémi áruházakban pedig a vásárlók kihelyezett online terminálokon a Media Markt üzletek kínálatából is válogathatnak.

Mint Pálinkás Zsolt hangsúlyozta az interjúban: az egész csoport forgalma, értékesítési volumene nőtt, de továbbra is nagy gondot jelent a szakképzett munkaerő megtalálása.

 

hírlevél feliratkozás

newsletter

WorldFood Poland

wfp2019

Hipermarketek