Üzletlánc
Tipográfia

Eredményesen zárult a Magyar Élelmiszerbank Egyesület országszerte közel 120 településen, majd 200 helyszínen zajló hétvégi Karácsonyi Adománygyűjtése.


A Magyar Élelmiszerbank Egyesület 2016-os karácsonyi élelmiszer gyűjtése során november végén három napon át közel 200 budapesti és vidéki élelmiszer áruházban a vásárlók összesen 226 tonna tartós élelmiszert ajánlottak fel a rászorulók számára, amely a résztvevő áruházak viszonylatában közel 10 százalékkal meghaladta a tavalyi mennyiséget. Az Auchan, a METRO és a Tesco áruházakban a szervezet körülbelül 5000 önkéntese, köztük az akció fő támogatójának, a CIB Banknak közel 200 munkatársa segítette az adományok összegyűjtését.
Az akció fontosságát hazai hírességek is felismerték, így 2016-ban a Centrál Színház művészei közül többen is hozzájárultak a CIB Bank főtámogatásával megvalósult kezdeményezés sikeréhez. Az adományokból az Élelmiszerbank közel 35 000 csomagot állít össze, amelyeket karitatív szervezetek közreműködésével még karácsony előtt eljuttat a rászoruló családokhoz.

„Az idei évben egy kiemelkedően sikeres gyűjtést zárhattunk, az összegyűlt 226 tonna élelmiszeradománnyal közel 35 000 család karácsonyát tudjuk ezáltal megszépíteni. Nagyon köszönjük a vásárlóknak a sok-sok adományt, önkénteseinknek, főtámogatónknak és partnereinknek, továbbá a médiának pedig a segítséget, hogy lehetővé tették a gyűjtés megszervezését, népszerűsítését”– értékelte a gyűjtés eredményeit Cseh Balázs, az Élelmiszerbank Egyesület elnöke.

hírlevél feliratkozás

newsletter

WorldFood Poland

wfp2019

Hipermarketek