Üzletlánc
Tipográfia

Lezárult a Tesco és az Ökumenikus Segélyszervezet közös adománygyűjtő akciója, a Felhőtlen Gyermekkor kampány. Az áruház vásárlói április 4. és 30. között 36 342 750 forintot gyűjtöttek össze a kasszáknál és online kapható 250 forintos kuponok megvásárlásával. A Segélyszervezet a befolyt összegből a nélkülöző és bántalmazott gyermek számára igyekszik biztosítani a felhőtlen gyermekkor alapvető feltételeit.

 

Nem is gondolnánk, hogy Magyarországon hány gyermek él nélkülözésben. Számukra az olyan alapvető dolgok, mint például az egészséges fejlődéshez szükséges megfelelő napi étkezés, meleg ruházat, nyári táborok, vagy az önfeledt pillanatok gyakran ismeretlen fogalmak. És sajnos sok olyan gyermek is él Magyarországon, akik olyan testi-lelki bántalmazásokat szenvednek el, amelyek akár az egész életükre is hatással lehetnek. A Tesco idén is stratégia partnere volt az Ökumenikus Segélyszervezet adománygyűjtő akciójának, amelynek célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a Segélyszervezet gyermekeket segítő munkájára és forrásokat biztosítson a tevékenység fenntartásához, folytatásához, fejlesztéséhez. A vásárlóknak és a Tesco kollégáinak köszönhetően a szervezet által támogatott, nélkülöző és bántalmazott gyerekeknek is lehetőségük adódik a felhőtlen gyermekkorra.

 Az idén 25. évfordulóját ünneplő Segélyszervezet a vásárlók által gyűjtött adományból 2016-ban több mint 1500 hátrányos helyzetű gyermek felzárkózását segíti különböző fejlesztő foglalkozásokkal. Több mint 500 gyermeknek biztosít menedéket lakhatásukat elvesztett családokat befogadó átmeneti otthonokban, valamint több mint 500 bántalmazást elszenvedett gyermeket támogat a továbblépésben. Mindemellett két balatoni tábor megszervezésével segíti a bántalmazott gyermekek rehabilitációját, illetve Miskolcon, az Avas lakótelepen új közösségi tér létrehozását tűzte ki célul, amellyel kapaszkodót biztosít a nehéz sorsú gyermekek felzárkózásához.

 Az áruházi gyűjtés ugyan lezárult, de az Ökumenikus Segélyszervezet Felhőtlen Gyermekkor kampánya június végéig várja a nélkülöző és bántalmazott gyermekeket segítő támogatásokat a 1353-as adományvonalon.

hírlevél feliratkozás

newsletter

WorldFood Poland

wfp2019

Hipermarketek