Üzletlánc
Tipográfia

A Tesco „Ön választ, mi segítünk” programjára országosan 557, közösségeket segítő projekttel pályáztak a civil szervezetek.

A legaktívabbnak a Pécs, Komló, Szentes, Orosháza, a Szarvas és Szeged, valamint a Kaposvár és Dombóvár környéki körzetek bizonyultak. A pályázatokat az áruházlánc független szakmai partnere, a Magyar Adományozói Fórum bírálja el, majd körzetenként 3 pályázatot juttat tovább, amelyek közül május 11. és június 7. között a vásárlók szavazhatják meg a győzteseket.

A Tesco számára kiemelten fontosak a helyi közösségek, ezért idén először meghirdetett „Ön választ, mi segítünk” pályázata keretében országosan támogat olyan programokat, amelyek vásárlói és munkatársai környezetében fejtik ki jótékony hatásukat. Április 8-áig összesen 557 civil szervezet pályázott a támogatásra, egészséges életmódra ösztönző, gyermekek oktatását támogató, valamint környezetvédő és -szépítő kategóriában. A legaktívabbnak a Pécset és Komlót, valamint Szentest, Orosházát és Szarvast felölelő körzetek bizonyultak, itt ugyanis 20-20 civil szervezet pályázott. Szegedről 19, míg a Kaposvárt és Dombóvárt egyesítő körzetből 16 civil szervezet adott be pályázatot.

A beérkező pályázatokat a Magyar Adományozói Fórum, a Tesco független szakmai partnere értékeli a pályázati felhívásban megadott szempontok alapján. A program elbírálásánál a megvalósíthatóság, a fenntarthatóság, a közösségekre kifejtett hatás és leginkább az játszik szerepet, hogy a megvalósítani kívánt projekt mennyire vonja be a közösség tagjait. A Magyar Adományozói Fórum az elbírálás során körzetenként 3 pályázatot juttat tovább a második fordulóba, ahol az áruház vásárlói kezébe adja a döntést. Ők május 11. és június 7. között minden vásárlást követően egy darab zsetont kapnak a pénztáraknál, amellyel aztán az áruházakban kihelyezett szavazatgyűjtő pontokon adhatják le voksukat a számukra legszimpatikusabb projektre. A szavazás végén körzetenként egy nyertest hirdet az áruházlánc.

hírlevél feliratkozás

newsletter

Hipermarketek