Üzletlánc
Tipográfia

A forgalmi adatok a vásárlói kereslet növekedését mutatják, ami visszaigazolta, hogy helyes döntés volt a sertés tőkehús áfájának csökkentése 27-ről 5 százalékra - jelentette be Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter a Coop vecsési áruházban tartott sajtótájékoztatón.

Mint mondta: az áfacsökkentésnek köszönhetően számos termék ára ezer forint alatt van. Hangsúlyozta: a kormány ezzel is szeretné segíteni a családok megélhetését, a kereslet növelését, a hazai sertéstenyésztés ösztönzését és az áfacsalásokkal terhelt sertéshúspiac kifehérítését.
A miniszter jelezte: az áfacsökkentés országos szinten a családok élelmiszerre fordított költségeinek mintegy 25 milliárd forintos mérséklését jelenti.
A Coop teljes egészében továbbadja a sertés tőkehúst érintő áfa mérsékléséből adódó árelőnyt vásárlóinak – erősítette meg Csepeli Lajos, A CO-OP Hungary Zrt. igazgatóságának elnöke. Az üzletlánc akciós újságai már ennek megfelelően jelentek meg január első napjaiban. A COOP a lépést nem csupán üzletpolitikai okok miatt hozta meg: az árcsökkentés jól illeszkedik az üzletlánc évtizedek óta képviselt missziójába, a vidék megtartó erejének támogatásába is.
Mint ismert, a kormány döntése értelmében január 1-jétől a sertés tőkehús áfája a korábbi 27 százalékról 5 százalékra csökkent. A 22 százalékos áfacsökkentés a termék egészének árát tekintve jelentős, mintegy 17 százalékos mérséklésnek felel meg . A forgalmi adó csökkentése révén olcsóbbak lehetnek az olyan népszerű termékek a boltokban, mint a csontozott comb és a lapocka, csontos és csont nélküli karaj, taja vagy a csülök, illetve más húsrészek is. Egyes sertéshúsok esetében ez azt eredményezhet, hogy a kilónkénti ár ezer forintos szint alá csökkenhet. 

hírlevél feliratkozás

newsletter

Hipermarketek