Üzletlánc
Tipográfia

A COOP továbbra is tartja pozícióját a hazai kereskedelmi szektorban, dacára annak, hogy a multinacionális vállalatok és más szereplők jelentette verseny komoly nyomást jelent az ágazatban – hangzott el a CO-OP Hungary Zrt. rendes évi közgyűlésén.

Tóth Géza, a társaság vezérigazgatója elmondta: az üzletlánc annak ellenére tudta az elmúlt évben növelni az összforgalmát, hogy a dohánykereskedelem teljesen átalakult hazánkban, és ezen termékek értékesítése kikerült a COOP hatásköréből. Ezzel a COOP Gazdasági Csoport 2015-ben 571 milliárd forint árbevételt ért el. A vezérigazgató megjegyezte: az üzletlánc mérföldkőhöz érkezett a közelmúltban, amikor regisztrált törzsvásárlóinak száma elérte az egymillió főt. Mindez azt is jelzi, hogy a napi 1,5 millió vevővel rendelkező COOP vásárlóinak zöme ragaszkodik kedvenc, lakóhelyéhez közeli boltjához. Tóth Géza ezzel kapcsolatban megjegyezte: a törzsvásárlói program kiterjesztése tovább zajlik, és az üzletlánc a jövőben is arra törekszik, hogy leghűségesebb vevőinek minél több kedvezményt, meglepetést tudjon adni.

Az eseményen elhangzott: az üzletlánc megújulás előtt áll, a cél az, hogy a COOP a franchise-hálózatot kihasználva bizonyos tevékenységeket, a működés egyes kereskedelmi, gazdasági és logisztikai feladatait átszervezve növelje hatékonyságát. A megújulás része számos, a versenyképességet növelő fejlesztés is. Ennek keretében a COOP új alapra kívánja helyezni informatikai rendszerét, amely szoftveres megújulást jelent annak érdekében, hogy a technikai háttér mindenben megfeleljen a kor követelményeinek. Tóth Géza ezzel kapcsolatban elmondta: a multinacionális szereplők több országban működtetett óriási rendszere mellett a COOP lokalitása előnyt is jelenthet, hiszen az üzletlánc könnyebben tud váltani a legkorszerűbb rendszerekre is. A korábbi stratégiai célkitűzéseknek megfelelően a társaság folytatja egyébirányú fejlesztéseit is. A versenyképességet javító, a korszerűsítést szolgáló lépésekként zajlanak a COOP-nál a boltmegújítási program munkálatai, valamint az egyéb technikai és energiahatékonysági fejlesztések is.

A vezérigazgató hozzátette: a COOP folytatja a már évek óta zajló, társadalmi felelősségvállalással összefüggő tevékenységét is. A Magyar Olimpiai Bizottsággal a már két évtizedre visszanyúló támogatási szerződés meghosszabbításáról kezdenek tárgyalásokat a Riói Olimpiát követően. Mindemellett a COOP továbbra is felvállalja számos helyi sport- és kulturális esemény támogatását, és folytatja működését a COOP Segély Alapítvány is. Utóbbi szervezetet a 2010-es nagy árvíz és a vörösiszap-katasztrófa idején hozták létre a bajbajutottak támogatására. Az Alapítvány azóta is élelmiszersegéllyel, konkrét adományokkal igyekszik az önhibájukon kívül nehéz helyzetbe jutottak életét megkönnyíteni.

Idén ismét megrendezik a magyar élelmiszer-feldolgozást, a magyar termékeket népszerűsítő országos roadshow-t, a Coop Rallyt is. A legkiválóbb magyar élelmiszeripari cégeket bemutató országjáró rendezvényt idén már 11. alkalommal rendezi meg a COOP.

hírlevél feliratkozás

newsletter

WorldFood Poland

wfp2019

Hipermarketek